Virksomheder i Børkop tror på fremtiden

Virksomheder i Børkop tror på fremtiden

06. februar 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Troen på vækst er stærk i Børkop. Sådan lød det samstemmende fra flere lokale virksomheder, da de mødte Vejles borgmester til en drøftelse af den lokale erhvervsudvikling.

– Vi kommer til at vokse med 15 procent i det kommende år.

– Vi forventer vækst i 2019.

– Vi forventer at udbygge vores kapacitet.

Ovenstående tre udsagn – og flere til – kunne forleden høres, da en række virksomheder fra Børkop mødte Vejles borgmester til et møde om den lokale erhvervsudvikling.

Mødet, der fandt sted på Industrivej i Børkop, foregik i en god og konstruktiv tone, og det var tydeligt, at de syv virksomheder, der deltog, gennemgående havde en solid tro på fremtiden.

Rehabiler specialiserer sig i at bygge og servicere handicapbiler.

Ny placering i Børkop lå ikke i kortene
Hos Rehabiler, der lagde lokaler til mødet, har man store forventninger til fremtiden, efter man har tilføjet et forretningsben til den ellers meget specialiserede forretning for indretning og servicering af handicapbiler.

– Tidligere har vi været meget afhængige af at vinde udbud på handicapområdet. Derfor har vi startet et andet forretningsben med erhvervsbiler, hvor vi forventer at opbygge en kapacitet på 300 erhvervsbiler, fortalte medindehaver af Rehabiler, Jesper Sørensen, der understreger, at han er glad for at drive sin virksomhed i Vejle Kommune.

Rehabiler har mere end 25 års erfaring med at sælge busser og biler med indretning til handicappede. Siden etableringen på Flegmade i Vejle er antallet af medarbejdere blevet tidoblet og i 2018 flyttede virksomheden ind i nye lokaler i Børkop, da en pensionskasse skulle bygge boliger på Flegmade-grunden.

– En ny placering i Børkop lå ikke i kortene, da vi skulle finde nye lokaler, men en erhvervskonsulent fra Vejle Kommune, der havde hørt, at vi ledte efter nye lokaler, tog fat i os og præsenterede ideen om bygningerne på Industrivej i Børkop. Bygningen opfyldte alle vores ønsker og var lige til at flytte ind i, siger en glad Jesper Sørensen, der roste Vejle Kommunes erhvervsafdeling for at række ud til Rehabiler.

Fem kilometer fuger om dagen
Optimismen var også tydelig blandt de andre virksomhedsdeltagere på mødet. Blandt andet hos Fugegruppen, hvor økonomi- og administrationschef, Anita Ingemann Bundgaard, deltog.

Virksomhedens 80 ansatte fugemontører i gennemsnit 5 kilometer fuger om dagen. Og ifølge Anita Ingemann Bundgaard kan Fugegruppen tydeligt mærke, at der er travlhed i byggeriet.

– Der er meget gang i den, hvilket betyder, at vi har rigtig meget at lave. Nogle gange kan vi se, at håndværkerne næsten har for travlt, eftersom vi ofte kommer sent ud i byggeprocessen og kan se kvaliteten, fortæller hun.

Hun fortalte desuden, at Fugegruppen trods masser af nye ansættelser over de seneste år, finder det svært at finde lokalt uddannede fugemontører.

Galleri: Medindehaver af Rehabiler, Jesper Sørensen, viste efter mødet mellem virksomhederne og borgmesteren rundt i Rehabilers nye lokaler på Industrivej 43 i Børkop, som virksomheden lejede i 2018, da man skulle flytte fra Flegmade i Vejle.

Grund til optimisme
Hos Comwell Kellers Park er hotelchef Frederik Jelstrup med egne ord ”happy”.

– Vi venter at vokse med 15 procent i 2019, hvor vi også åbner en ny spa, fortæller han, og tilføjer, at det er vigtigt for hans gæster, at der fortsat er gode tilkørselsforhold og nem adgang fra motorvejen og hele vejen ind til hotellet.

De gode tilkørselsforhold og den centrale placering tæt på flere store byer har de seneste år været medvirkende til, at Børkop har fået mange nye tilflyttere.

– Børkop er vokset meget de senere år og der har været planlagt mange nye udstykninger. Det afføder naturligt en debat om skoler og institutioner, sagde borgmester Jens Ejner Christensen, der tilføjede:

– I forbindelse med finanskrisen mistede vi en masse industriarbejdspladser i Vejle Kommune, men ser vi på tallene har vi nu hentet disse arbejdspladser tilbage og vi venter at vokse yderligere. Generelt er forholdene gode i samfundsøkonomien, og vi kan godt have grund til optimisme.