Vil du bygge med Vejle Kommune?

Vil du bygge med Vejle Kommune?

07. december 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Vejle Kommune inviterer til fyraftensmøde. Borgmesteren og stadsarkitekten giver deres bud på, hvor Vejle er på vej hen, og hvilke byggeprojekter der er på vej.

Det går godt i Vejle Kommune. Der er fremgang og udvikling – og 1000 flere borgere flytter hvert år til kommunen. Mens denne udvikling primært er positiv, så bringer den også nogle udfordringer med sig.

Der skal bl.a. bygges nye boliger og laves udstykninger, så de flere borgere kan få tag over hovedet. Der skal bygges nye børnehaver og institutioner i områder med mange børnefamilier, og nye bydele kan se dagens lys.

Men hvor skal den ny børnehave ligge? Hvor stor skal den være? Og hvilke projekter er mest presserende?

Plan for byggeprojekter
For at være forberedt på udviklingen har Vejle Kommune lavet en 2050-plan, der løbende skal afklare behovet for nybyggeri og byudvikling.

– Børnehaver, institutioner og nye bydele kommer på kort sigt til at være nogle af de områder, hvor vi skal sætte ind, fortæller Tina Mølby, afdelingsleder i Vejle Kommune med ansvar for de kommunale ejendomme.

Hun forklarer, at Teknik og Miljø gerne ser, at håndværksmestre og virksomheder i byggeriet byder ind på opgaver for kommunen til løsning af kommende bygge- og anlægsprojekter.

Hvilke opgaver er på vej
Netop derfor inviterer Teknik og Miljø byggeriets virksomheder til et fyraftensmøde om fremtidens investeringer.

– Man vil få et indblik i, hvilke byggeopgaver, der er på vej og hvor Vejle er på vej hen når det handler om byudvikling, kommunalt nybyggeri og infrastruktur, forklarer Tina Mølby, der håber mange byggevirksomheder vil møde op.

Mødet vil blive åbnet af Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, hvorefter stadsarkitekt Lisbeth Wolters vil fortælle om de konkrete planer for vækst og udvikling i kommunen. Afdelingsleder i Kommunale Ejendomme, Tina Mølby, vil derefter berette om, hvilke kommunale byggerier Vejle Kommune planlægger at sende i udbud i det kommende år.

Ud over kommunens repræsentanter vil chefkonsulent Peter H. Wagner fra Dansk Byggeri også være til stede på mødet, der finder sted 14. december i Bygningen, Ved Anlægget, 7100 Vejle.

Fyraftensmødet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Læs mere og tilmeld dig på Vejle Kommunes arrangementskalender.