Video: Kiddesvej bød igen på cykeldrama og folkefest

Video: Kiddesvej bød igen på cykeldrama og folkefest

09. august 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

2. august 2018 indtog rytterne fra Danmarks største cykelløb, Post Nord Danmark Rundt, Vejle, hvor Danmarks hårdeste cykelbakker traditionen tro lokkede tusinder til cykelfest.

Det er efterhånden tradition, at Post Nord Danmark Rundt har Vejle som målby for en etape, der udnytter det unikke bakkelandskab i og omkring Vejle, som ikke kender lige noget sted i Danmark.

Kulminationen på etapen er år efter år afslutningen på Kiddesvej – der med en gennemsnitlig stigningsprocent på 13,2 procent gør etapen til Vejle værdig til titlen som “Kongeetape.”

Årets kongeetape blev som ventet endnu et drama, og endnu engang blev den hurtigste mand på Kiddesvej også samlet vinder af Post Nord Danmark Rundt.

Sejrherren blev belgiske Wout van Aert, som i en fantastisk folkefest leverede en imponerende spurt på den sidste opstigning ad Kiddesvej og videre de sidste 300 meter op til målstregen.

Vejle fik endnu engang vist, hvorfor Vejle-området betegnes som Danmarks bedste cykelterræn – både for amatører og professionelle.