Video: Imponerende Bike Park i Sønderskoven i Vejle

Video: Imponerende Bike Park i Sønderskoven i Vejle

09. september 2020

Vejle Bike Park i Sønderskoven er en af Danmarks største, og den er med til at understøtte ambitionen om, at Vejle skal være landets førende cykelkommune.

Mere end 60 frivillige sporbyggere har i samarbejde med Vejle Kommune igennem godt to år brugt omkring 9.000 timer på at bygge Vejle Bike Park – et nyt teknikområde for mountainbikere i Sønderskoven ved Vejle.

– Jeg tror ikke, man finder en længere ’rockgarden’ eller større ’wallride’ i Danmark. Og vi har lavet et ganske stort trickhop, hvor man flyver op mod syv meter gennem luften, fortæller en stolt Thomas Skou, der er frivillig hos Mountainbike Club Vejle, og tovholder for klubbens trail builder team.

Han beskriver entusiastisk de mange hop og rockgarden-passagen med de knubrede sten samt den store skrå trævæg – wallriden – hvor man kører helt vandret. Vejle Bike Park er designet til alle grupper af mountainbikere; små som store, begyndere og øvede. Der er også indlagt strøm og vand på området, så man kan fylde vandflasken og få vasket cyklen.


MTBTV fortæller i videoen om Vejles nye Bike Park.

Attraktive MTB-tilbud

Vejle Bike Park ligger i forbindelse med det nye og meget populære otte kilometer lange MTB-spor i Sønderskoven. Og tilgangen af mountainbikeryttere i Vejle-området skaber hele tiden nye behov.

– Vi tør heldigvis godt drømme stort i Vejle Kommune. Faktisk har vi en ambition om at være Danmarks bedste cykelkommune eller med andre ord: ’Kingdom of Cycling’, fortæller Karl Erik Lund, formand for Natur og Miljøudvalget i Vejle Kommune, og fortsætter:

– Som en attraktiv cykelkommune skal vi kunne tilbyde det, der efterspørges i den voksende cykelverden. Derfor tilføjer vi nu et teknik- og træningsområde, hvor der er noget for enhver smag – lige fra små børn på løbecykler til erfarne, adrenalinhungrende voksne. I Vejle Bike Park vil mountainbikere fra nær og fjern nu kunne træne optimalt og udvikle sig sammen.

Vejle Bike Park er åbnet i Sønderskoven

Vejle Bike Park i Sønderskoven er for alle.

Sund cykling

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, arbejder aktivt for, at Vejle skal udvikle sig til Danmarks bedste cykelkommune samt støtte op om DGI- kampagnen ”Bevæg dig for livet”.

– Cykling bevæger os. Og på en mountainbike, i et kuperet terræn, får vi pulsen op på den gode måde. Samtidigt styrker teknikken vores balance og koordineringsevne. Det er sundt for både hjerne og muskler – og for både unge og gamle, siger Dan Arnløv Jørgensen og fortsætter:

– Jeg er meget imponeret over den gejst og entusiasme, som alle de frivillige i Mountainbike Club Vejle har leveret med Vejle Bike Park. Det er et fornemt eksempel på succesfuld samarbejde mellem det lokale foreningsliv og kommunen. Det understøtter vores ambition om at være ’Kingdom of Cycling’, og det styrker fælleskabet i foreningslivet samt et aktivt og sundt liv.