– Vi kan vise flere nuancer af vores virksomhed med LinkedIn

– Vi kan vise flere nuancer af vores virksomhed med LinkedIn

09. oktober 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Colourbox

Halvdelen af danske virksomheder finder nye medarbejdere via sociale medier. I Vejle har flere virksomheder gode erfaringer med det erhvervsorienterede netværkssite LinkedIn.

Når rådgivningsfirmaet Hundsbæk & Henriksen A/S fra Vejle skal rekruttere nye ingeniører, så foregår medarbejdersøgningen i høj grad på de sociale medier.

– Når vi skal lokalisere en ny ingeniør, er det nyttigt at gøre brug af vores netværk. Mange i branchen kender hinanden – enten fordi de har studeret eller arbejdet sammen, fortæller kommunikationsansvarlig hos Hundsbæk & Henriksen A/S, Ida Larsen, der tilføjer, at rådgiverfirmaet har anvendt LinkedIn i knap fem år.

Vejle-firmaet følger dermed i slipstrømmen på en klar tendens blandt danske virksomheder. Flere og flere virksomheder anvender nemlig sociale medier når de skal rekruttere nye medarbejdere. Faktisk er antallet af virksomheder, der rekrutterer via sociale medier mere end fordoblet på bare fem år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Netop det sociale medie LinkedIn er sammen med Facebook virksomhedernes foretrukne medie. Ifølge Danmarks Statistik er 73 procent af virksomhederne med mindst ti ansatte aktive brugere af netop de to sociale medier.

75 procent af alle virksomheder er i 2019 aktive på et eller flere sociale medier. (Kilde: Danmarks Statistik)

Professionel tilgang

Hos entreprenøren STB Byg har man også taget de sociale medier til sig. Her har en bestemt medarbejder ansvar for at opdatere virksomhedens side og orientere øvrige medarbejdere om, at de kan dele virksomhedens opslag, så de når bredere ud.

Administrerende direktør, Jens Winther, fortæller, at de er meget bevidste om at anvende LinkedIn og Facebook til de rigtige formål.

– Vi bruger LinkedIn som et professionelt medie, hvor vi viser nuværende og kommende samarbejdspartnere vores projekter, og fortæller når der er rejsegilde eller indvielse på bygninger, vi har arbejdet med. Facebook bruger vi internt til at arrangere aktiviteter gennem vores personaleforening, siger Jens Winther, der tilføjer, at det primært er funktionærer de finder via LinkedIn.

STB Byg bruger LinkedIn til at rekruttere nye medarbejdere. Administrerende direktør Jens Winther, tror flere bygge- og anlægsvirksomheder både kan forbedre deres rekruttering og markedsføring ved at bruge sociale medier som LinkedIn.

Bløde værdier

Udover rekruttering er virksomhedernes brug af sociale medier til markedsføring og PR også steget. Fra 40 procent i 2014 til 64 procent i 2019.

Hos Hundsbæk & Henriksen A/S er brugen af LinkedIn også et spørgsmål om at synliggøre sig. Ikke kun over for potentielle nye medarbejdere, men også over for kunder og samarbejdspartnere. Derfor hviler virksomhedens LinkedIn-aktivitet på en klar strategi.

– Vi vil gerne fortælle omverdenen om alle de spændende projekter vi arbejder med, men vi vil også gerne vise flere nuancer af virksomheden og fortælle om sociale aktiviteter, der er en vigtig del af hverdagen på en arbejdsplads som vores, fortæller Ida Larsen.

Hun mener, at sociale medier som LinkedIn kan være relevant for mange flere virksomheder, der har brug for kvalificeret arbejdskraft. Men inden man kaster sig ud i at oprette en firmaprofil, mener Ida Larsen, at man med fordel kan overveje to ting:

– Hvad er det helt overordnet du ønsker at fortælle til omverdenen, og hvad er det for en målgruppe, du ønsker at komme i kontakt med – og kan du finde dem på LinkedIn?

Antallet af virksomheder, der bruger sociale medier til at rekruttere nye medarbejdere er steget fra 25 procent i 2014 til 54 procent i 2019. (Kilde: Danmarks Statistik)

Forbedringspotentiale

Bygge- og anlægsbranchen er ifølge Danmarks Statistiks tal den branche, hvor færrest virksomheder anvender sociale medier til rekruttering. Kun 11 procent af branchen brugte i 2014 sociale medier til rekruttering. Det tal er i 2019 steget til 40 procent, hvilket fortsat er lavest.

Hos STB Byg mener Jens Winther, at mange flere bygge- og anlægsvirksomheder kan bruge sociale medier til at finde ny arbejdskraft.

– Hvis man har medarbejderne, der kan udføre det og nogle klare procedurer for, hvordan man ønsker at arbejde med de sociale medier, så er der helt klart noget at hente – og så er det jo billigt, griner han.