– Vi har brug for kommuner, der tænker internationalt

– Vi har brug for kommuner, der tænker internationalt

09. maj 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Nils Rosenvold

We-Teco er flyttet ind i Green Tech Center, for at være med til at løse Vejle Kommunes klimaudfordringer.

– Det var en god chance for at møde nogle af de centrale folk fra Vejle Kommune og Vejle Spildevand.

Sådan siger Dines Barsøe fra virksomheden We-Teco. I marts 2017 deltog han i netværksarrangementet ’Innovative Partnerskaber’ i Green Tech Center, som blev holdt for at skabe grobund for offentligt og privat samarbejde, der kan løse Vejle Kommunes klimaudfordringer.

– Jeg kunne forstå, at de i Vejle rigtig gerne ville i samarbejde med virksomheder, der arbejder med spildevand og klimatilpasning, så jeg ville gerne høre mere om, hvilke visioner de havde, og hvad de gerne vil, forklarer Dines Barsøe, der fortæller, at han fik meget ud af mødet.

Vejle er meget bevidst om sine klimaudfordringer, hvor forhøjet vandstand ofte har skabt oversvømmelser. Med de globale klimaforandringer in mente, ventes disse problemer kun at stige. Kommunens opmærksomhed på området har fået Dines Barsøe til at anskaffe sig en kontorplads i Green Tech Center.

Dines Barsøe (i midten) fik netværket med en masse relevante personer fra bl.a. Vejle Spildevand. Han håber, at det kan kaste et samarbejde af sig.

Vil være tættere på
We-Teco leverer trådløse målestationer, der kan måle vandkvalitet og niveauer i spildevand, kloaker og brønde. De ser gode muligheder i et samarbejde med Vejle Spildevand.

– Vi har simpelthen valgt at flytte til Vejle for at komme tættere på Vejle Kommune og Vejle Spildevand, som vi har ambitioner om at samarbejde med og for at være en del af 100 Resilient Cities, som Vejle er en del af, forklarer Dines Barsøe, som allerede er i fuld gang med at gøde jorden for et samarbejde med Vejle Spildevand og andre.

Han har tidligere anvendt Green Tech Center til at holde møde med en tysk leverandør, hvilket han har været glad for. Siden har We-Teco udvidet med en kontorplads i udviklingsmiljøet, der rummer masser af virksomheder, der også beskæftiger sig med energiløsninger.

– Der er rigtig gode mødefaciliteter og det er tæt ved motorvejen. Green Tech Centers image med clean-tech passer rigtig godt til vores spildevandsteknologier, siger Dines Barsøe.

– Jeg tog fat i så mange som jeg kunne nå at få snakket med, fortæller Dines Barsøe.

– Der er drev i Vejle
Siden han deltog i arrangementet i Green Tech Center og fik netværket med en masse relevante fagpersoner, har han været meget positiv over udsigterne til at skabe fremgang for sin virksomhed i Vejle.

Han mener, at han har fået et godt indtryk af Vejle Kommune, men han forventer også, at de personer han kommer til at samarbejde med har beslutningskraft og kan få sat ting i værk.

– Der er noget drev i jer nede i Vejle. Man oplever nogen gange, at byer som Horsens, Vejle og Herning har et anderledes og rigtig godt samarbejde mellem den kommunale side og erhvervslivet. Det synes jeg er rigtig positivt, siger Dines Barsøe.

Udbredelse af fælles løsninger
Han ser meget positivt på Vejles internationale udvikling og fremhæver medlemskabet af bysamarbejdet 100 Resilient Cities, hvor Vejle står som eneste danske medlem. I Dines Barsøes optik har erhvervslivet brug for kommuner, der tænker internationalt.

– Vi arbejder internationalt fordi vores leverandører og kunder er internationale. Derfor har vi også brug for kommuner, som tænker internationalt. Vejles medlemskab i 100 Resilient Cities kan forhåbentlig medvirke til, at vores fælles løsninger relativt nemt vil kunne udbredes til Vejles resiliente partnerbyer, forklarer Dines Barsøe, og tilføjer:

– Jeg kan se, at Vejle står i selskab med Vancouver og Washington. Det synes jeg er ret fedt.