Vejle vinder titlen som Danmarks flotteste handelsby

Vejle vinder titlen som Danmarks flotteste handelsby

23. oktober 2020

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: City Vejle

Vejle var igen med helt fremme, da Danmarks bedste handelsby skulle kåres. Vejle var nomineret i hele seks kategorier, og vandt titlen som Danmarks flotteste handelsby 2020.

Selvom Vejle ikke genvandt titlen som Danmarks bedste handelsby ved prisuddelingen i Messe C i Fredericia, så kan den stolte handelsby glæde sig over at være nomineret i samtlige seks kategorier, som Vejle havde mulighed for at vinde. Udover Danmarks flotteste handelsby, som Vejle vandt, var byen også nomineret i kategorierne:

  • Danmarks bedste handelsby (med over 20.000 indbyggere)
  • Danmarks hyggeligste handelsby
  • Danmarks bedst markedsførte handelsby
  • Danmarks mest servicemindede handelsby
  • Danmarks mest innovative handelsby

 

Det synlige bevis på, at Vejle kan kalde sig Danmarks flotteste handelsby 2020

 

Ifølge Andreas Kiis Antonsen, citychef i City Vejle, har udsmykningen af Vejle Midtpunkt og gågadens sidegader været med til at sikre Vejle prisen. Derudover vurderer citychefen også, at renoveringen af Rådhustorvet har spillet en vigtig rolle for den samlede bedømmelse.

 

Titlen som Danmarks flotteste handelsby 2020 blev fejret af teamet bag City Vejle, som arbejder for at skabe den bedste shoppingoplevelse i Vejle.

 

Kunderne er vilde med Vejle

I hver handelsby er der i forbindelse med konkurrencen gennemført 100 interviews med bymidtens kernekunder, dvs. kunder, der kommer i bymidten mindst én gang om måneden. Og her topper Vejle listen foran de øvrige 21 handelsbyer på centrale spørgsmål.

Både til spørgsmålet; kan du få, hvad du skal bruge i bymidten, og hvordan er din samlede oplevelse af dit besøg i bymidten i dag, topper Vejle listen. Derudover har Vejle flere top 5 placeringer på de andre spørgsmål, som blev stillet til kernekunderne.

Juryen bag kåringen har Vejle helt i top i forhold til kunst og byliv, hvor der er fokus på kunst i gaden, åndehuller og liv i byen. Juryen har ydermere Vejle i top 3 i bedømmelsen der handler om bymiljø, vision og mål, engagement i lokalsamfundet og markedsføring.

Stolte traditioner

Det er ikke noget nyt, at Vejle blander sig i toppen af feltet, når titlen som Danmarks bedste handelsby skal uddeles. Vejle har nemlig været indehaver af titlen som Danmarks bedste handelsby i både 2014-2016 og 2018-2020. I 2016 blev Vejle kåret til Danmarks mest servicemindede handelsby, og er altså netop kåret til Danmarks flotteste handelsby 2020.