Vejle Stadion bliver ny hjemmebane for U21-landsholdet

Vejle Stadion bliver ny hjemmebane for U21-landsholdet

20. maj 2021

Tekst: Pressemeddelelse
Foto: Vejle Boldklub

En populær fanzone, beliggenhed midt i flot natur og en placering midt i Danmark, der gør det let at komme til og fra stadion for de fleste. Det er nogle af de ting, som har betydet, at Vejle Stadion fra sommeren 2021 bliver U21-herrelandsholdets nye hjemmebane.

Nørreskoven, Vejle Fjord og en fodboldglad befolkning danner ramme for U21-herrelandsholdets nye hjemmebane. Det er netop besluttet, at Vejle Stadion fra sommer og de næste tre år kommer til at være U21-landsholdets nye hjemmebane. Det glæder Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle kommune:

– Vejle er en fodboldby med stolte traditioner. Byen har igennem årene fostret masser af talenter til ungdoms- og A-landshold, såsom Allan Simonsen, Thomas Gravesen og senest Wahid Faghir. Derfor er det en rigtig god nyhed, at U21-landsholdet de næste år skal spille sine hjemmekampe i Nørreskoven, og vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle, fortæller borgmesteren.

Med i udvælgelsesprocessen af Vejle Stadion har byens og boldklubbens profil og visioner i denne forbindelse netop også vejet ind, da denne harmonerer rigtig godt med det at få et U21-landshold til byen. Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, ser gode muligheder og udviklingspotentiale i det nye samarbejde med Vejle:

– Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet frem til en aftale med Vejle Stadion. Vejle er en fodboldby med stolte fodbold-traditioner – tænk fx på Allan Simonsen som ikon i dansk fodbold. Derudover er der gode muligheder for transport og overnatning for fremtidige modstandere og danske fans fra hele landet. Det er et stadion, der har alle forudsætninger for at skabe en sand fodboldfest omkring U21-landsholdets kampe. Vi glæder os til at se holdet spille i Nørreskoven, siger Jakob Jensen.

Vejle Kommune har i sit bud indtænkt byens detailhandel, som vil kunne bidrage med opbakning i form af stemning, events, fanzoner og aktiviteter i hele byen på kampdage.

Tidligere erfaring med landshold

DBU og Vejle Kommune indgik i starten af året en Velfærdsalliance, der vil bringe en række ungdomslandskampe samt en kvinde-A landskamp til byen.

Det er dog ikke første gang, at Vejle Stadion skal lægge græs til en kamp til det danske kvindelandshold. I 2013 og 2014 spillede holdet deres VM-kvalifikationskampe på Vejle Stadion, og det er noget, som viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, kan huske:

– I Vejle har vi tidligere været værtsby for kvindelandsholdet med stor glæde. Derfor ser vi nu frem til, at U21-spillerne også kommer her til byen. For borgerne betyder det, at de kan se frem til fodbold på topplan, mens vi i Vejle Kommune håber, at værtskabet kan bidrage positivt til den Velfærdsalliance, vi indgik med DBU i foråret om at skabe mere velfærd igennem fodbold, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Siden 2007 har det danske U21-landshold haft hjemmebane i Aalborg på Aalborg Portland Park.
Det har blandt andet kastet en imponerende stime af sejre af sig. Og som ubesejret i 12 år i Aalborg, vil den danske U21- landstræner, Albert Capellas gøre alt for at fortsætte stimen.

– Med Aalborg som hjemmebane er det ikke er blevet til et nederlag i flere år.Nu får vi så chancen for at starte noget nyt op i Vejle, der har nogle gode rammer, som inviterer til god fodbold. Man kan mærke, at borgerne i byen gerne vil fodbold. Det er uden tvivl en fodboldglad by, og vi vil gøre vores bedste for at levere en god omgang fodbold, siger Albert Capellas.