Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til corona-sikker nytårskur

Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til corona-sikker nytårskur

18. december 2020

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Kenneth Stjernegaard Fotografi

Torsdag den 7. januar byder Vejle Kommune igen erhvervslivet velkommen til nytårskur. Men denne gang bliver det med et nyt koncept i et coronavenligt setup.

Når Vejle Kommune torsdag den 7. januar byder erhvervslivet i Vejle Kommune velkommen til den traditionsrige nytårskur, bliver det i et helt nyt format. Årets nytårskur bliver nemlig digitalt, og derfor foregår årets nytårskur via skærmen på kontoret eller mobilen, når det live-streames direkte fra Vejle Musikteater. Og selvom det langt fra er den optimale løsning, så ser borgmester Jens Ejner Christensen frem til at ønske erhvervslivet i Vejle Kommune et rigtig godt nytår:

– VI kan ikke ændre på corona-situationen, og derfor har vi valgt et format, som vi med sikkerhed kan gennemføre uden risiko for aflysning. Jeg håber, at erhvervslivet trods omstændighederne vil bakke op om arrangementet, og at vi den 7. januar kan være sammen på afstand. Det bliver naturligvis noget helt andet end det, vi kender, men sådan er vilkårene, og jeg er sikker på, at vi får en god nytårskur alligevel, hvor vi hylder det lokale erhvervsliv, udtaler Jens Ejner Christensen.

Se hele programmet og tilmeld dig nytårskuren her 

Mere indhold, mindre netværk

Nytårskuren er en god anledning for erhvervslivet i Vejle Kommune til at ønske godt nytår til netværk og samarbejdspartnere. Men med ændringen til en digital nytårskur bliver det vanskeligt at opnå den samme effekt i forhold til netværksdelen, erkender erhvervschef Morten Damgaard Nielsen:

– Netværksdelen har altid været populær i forbindelse med nytårskuren, men det kan af praktiske årsager ikke lade sig gøre den 7. januar. Til gengæld får deltagerne et tætpakket program med bl.a. paneldebatter med lokale erhvervsfolk, som jeg ser rigtig meget frem til at overvære, fortæller erhvervschefen og tilføjer:

– Nytårskuren er en vigtig tradition for både Vejle Kommune og erhvervslivet. Og selvom vi skal mødes online, er det vigtigt at holde fast i traditionen, og på en anden måde hylde vores lokale erhvervsliv. Nytårskuren er nemlig også en mulighed for sammen at se frem mod et nyt år, og forhåbentlig giver 2021 nogle bedre vilkår for erhvervslivet og mulighed for igen at mødes.

Uddeling af Iværksætterprisen er normalt en fast tradition til nytårskuren, hvor årets iværksætter bliver hyldet af erhvervslivet i Vejle Kommune, men det bliver i stedet den 24. februar til et BusinessVejle ”Gå-hjem-møde”.

Nytårskur med format

Årets nytårskur bliver faciliteret af Casper Schrøder, erhvervs- og økonomikorrespondent ved DR, som vil tage deltagerne sikkert gennem programmet.

Nytårskuren starter med en dialog mellem borgmester Jens Ejner Christensen og Casper Schrøder, som ser tilbage på året der er gået og frem mod 2021.

Herefter står programmet på paneldebatter, hvor Casper Schrøder vil styre debatter om aktuelle emner inden for erhverv, sport og kultur, som lokale erhvervsfolk skal forholde sig til. Blandt de lokale er Alex P. Ludvigsen fra Ammeraal Beltech, Mikkel Hedegaard Kristensen fra Siemens Gamesa Renewable Energy, Peter Skou fra BusinessVejle og Henrik Tønder fra Vejle Boldklub.

Paneldeltagerne til årets nytårskur for erhvervslivet i Vejle Kommune. Debatten bliver styret af Casper Schrøder, erhvervs- og økonomikorrespondent ved DR.