Vejle Kører Grønt: David Guldager sætter strøm på elbiler til klimavenlig transport-event

Vejle Kører Grønt: David Guldager sætter strøm på elbiler til klimavenlig transport-event

16. september 2021

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: David Guldager

Den 1. og 2. oktober kører Vejle grønt, og programmet byder på både picnic, cykeltræf, elbiler for alle og business-event om grøn mobilitet.

Elbus, elbil, elcykel og delebilsløsninger. Mulighederne for klimavenlig mobilitet er mange, og nu skal eventet Vejle Kører Grønt skabe mere interesse og forståelse for de grønne transportløsninger den 1. og 2. oktober på torvene i Vejle. Det hele bliver skudt i gang af borgmester Jens Ejner Christensen fra Rådhustorvet fredag kl 12.

Vejle Kører Grønt holdes af Vejle Kommune med økonomisk støtte fra Vejle Kommunes Klimaudvalg og i samarbejde med City Vejle og BusinessVejle. Arrangementets formål er at sætte fokus på klimavenlige mobilitetsløsninger i bredeste forstand.

David Guldager sætter strøm til elbilerne

David Guldager er en af Danmarks førende eksperter på det digitale område med mange års formidlingserfaring på tv, på nettet og som foredragsholder. Lige nu er han aktuel med en ny podcast, Elektrisk, hvor han taler om at blive elbilsejer, og hvilke overvejelser og tanker man bør gøre sig.

David Guldager går på scenen på Rådhustorvet i Vejle lørdag for at tale om digitalisering, og hvor udviklingen generelt set bevæger sig hen. I den sammenhæng zoomer David Guldager ind på grøn transport og elbilernes indtog på de danske landeveje.

Grøn transport for alle

Det er ikke kun elbiler, der er på dagsorden, når snakken falder på grøn transport. Og til Vejle Kører Grønt er der også stor fokus på både elcykler og elbusser. Netop elbusser bliver snart en realitet på vejene i og omkring Vejle, og til eventet er det muligt at se nærmere på de støjsvage modeller og få en tur.

På torvene står lokale bil- og cykelforhandlere klar til at fremvise de seneste modeller inden for grønne transportmidler. Du kan blandt andre møde Peugeot Vejle, Autocentralen, Bøje og Brøchner og Fri BikeShop. Her vil det også være muligt at booke en prøvetur i en elbil.

På torvene findes også øvrige aktører inden for det grønne transportsegment. Du kan bl.a. blive klogere på grøn parkering, feriemuligheder i elbiler, grønne finansieringsløsninger, samkørsel, opladningsservices mv., når virksomheder som Papp Danmark A/S, Ausfahrt.com, Middelfart Sparekasse, NaboGo og Base2Charge udstiller. Vejle Kommune fortæller om kommunens Grønne Mobilitetsplan, Klimaplanen, og fremviser nogle af de eldrevne køretøjer, der anvendes i den daglige drift.

Cykeltræf og picnic på torvet

Kirketorvet i Vejle bliver et cykelmekka, hvor cyklister fra nær og fjern samles til Tour de France-stemning og udstilling af cykelmodeller ved den lokale cykelforhandler, Fri BikeShop. Her kan du bl.a. teste tour-formen og vinde tour-præmier.

Der er arrangeret picnic i Vejle, og alle cyklister der tager turen ind til Kirketorvet har mulighed for at få en sandwich til frokost, man skal bare huske at tilmelde dig eventen først. Man kan både tilmelde sig som hold og som enkeltperson. Alle der tilmelder sig til cykeltræf på Kirketorvet i Vejle har mulighed for at vinde cykeludstyr, og der vil også være en cykelsmed, der kan justere din cykel inden hjemturen.

Tilmelding til picnic på torvet er nødvendigt, og det kan ske her 

Vejle Erhverv Kører Grønt

Når Vejle kører grønt bliver det også med fokus på erhvervslivet. BusinessVejle, City Vejle og Vejle Kommune står i samarbejde bag særlig event for erhvervslivet fredag fra kl. 14 – 16.

Tilmelding til Vejle Erhverv Kører Grønt her 

Erhvervsarrangementet byder på seks forskellige oplæg på to timer om elbiler, ladestandere og udvikling af elnettet til elbiler. På scenen kan bl.a. opleves Foreningen Elbilby, Base2Charge Trefor og Rambøll. Derudover vil Vejle Kommune fortælle om arbejdet med Klimaplanen, der blev vedtaget i 2020. Klimaplanen sætter retning for kommunens arbejde med at opnå målet om klimaneutralitet i 2050 og delmålet om 70 % nedbringelse af CO2-udledningen i 2030.

Se hele programmet her