Vejle hovedstad for en spektakulær halloween

Vejle hovedstad for en spektakulær halloween

23. oktober 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Mads Fjeldsø

Otte lokale folkemundefortællinger er omdrejningspunktet for dette års Halloween i Vejle. Bag eventen står City Vejle, som vil gøre Vejle til Danmarks halloween-hovedstad.

80 udklædte paradedeltagere, 5 meter høje Saurus´er, hekse, 500 græskar og massiv pyntning i gågaden med levende lys og halmballer. Vejle er klar til halloweenfest 26. og 27. oktober, og citychefens ambitioner er ligeså høje som de foregående år, hvor arrangementet tiltrak masser af gæster og massiv mediedækning fra bl.a. TV2, TV2 News og TV Syd.

– Vi er godt i gang med at gøre Vejle til halloween-hovedstad! Vi er i fuld gang med at klæde byen ud til halloween i weekenden, og programmet er på plads med en hel række fantastiske aktiviteter for alle aldre, lover citychef Marianne Jeppesen. Der er også masser af nye aktiviteter, så det bliver bestemt også sjovt for dem, der var med sidste år. Jeg håber, at rigtig mange af vejlenserne og borgerne fra vores store og trofaste opland endnu en gang vil støtte op om tiltaget og kigge forbi til et par dage med fuld knald på og mulighed for at opleve gamle lokale sagn og overleveringer blive til virkelighed, siger citychefen.

Lokale spøgelseshistorier og folkemundefortællinger som inspiration
Det storstilede arrangement i Vejle er ikke udelukkende en markering af den keltiske tradition, som amerikanerne har sørget for at eksportere til hele verden. Adskillige af aktiviteterne er bygget op omkring lokale spøgelseshistorier fra Vejle og omegn.

– Vi har igen i år brugt meget tid i Vejle Stadsarkiv, hvor vi har gravet materiale frem om gamle sagn og overleveringer fra Vejle og omegn. For Halloween i Vejle skal ikke bygge på den traditionelle amerikanske udgave af halloween, men netop på de lokale historier, som faktisk er ganske spændende, forklarer Marianne Jeppesen.

”Den gale jomfru i Nørregade” og ”De 23 hovedskaller i Sct. Nicolai kirke” er bare to af de i alt otte lokale overleveringer, som aktiviteterne ”trofæjagten Halloween GO” og ”Nattevandringer med Vejles vægtere” tager udgangspunkt i. Nattevandringerne med historiefortællinger og statister klædt ud som markante figurer fra fem af de otte lokale historier, byder også på en interessant tur rundt i Vejle.

Magiske Saurus fra en svunden tid
Vejle får igen i år besøg af de imponerende fem meter høje Saurus´er. Saurus er reptil-lignende væsner fra en magisk svunden tid, som nysgerrigt søger efter mad blandt publikum, mens de brøler og knurrer. Saurus´erne styres af deres Black Shape Leader, som går rundt på stylter blandt de enorme skabninger.

– Vores ambition for Halloween i Vejle i 2018 er ligesom de forrige år, at der skal være noget for en hver smag. Noget som forundrer, forbløffer og giver en god oplevelse. Det mener vi bestemt Saurus´erne er med til at skabe, forklarer Marianne Jeppesen.

Bredt samarbejde bag halloween
En hel række samarbejdspartnere støtter op om Halloween i Vejle 2018. Bl.a. Vejles Vægtere som igen i år går med på nattevandringerne, og Dystopia Entertainment, som er landskendt for deres Haunted House, kommer til at stå for en del af stemningen i byen. Amatørskuespillere fra det lokale Ungdommens Teater er igen i år med og vækker de kendte karakterer fra folkemundefortællingerne til live. Også cityforeningens medlemmer har taget Halloween i Vejle til sig og støtter op med dekorationer og sideevents.

– Vi er glade for, at det i år er lykkes os at få Komediehuset med ombord. De deltager med en forundringsparade med skøre og finurlige skikkelser, der for alvor sætter krydderi på lørdagens program, siger Marianne Jeppesen, og tilføjer:

– Halloween i Vejle har med sit tredje år slået sig fast som tilbagevendende begivenhed. Stemningen i byen bliver helt fantastisk med både shows, forestillinger, aktiviteter og kæmpe åbningsparade.

Se hele programmet for Halloween i Vejle her