Vejle har fået sin første Michelin-restaurant

Vejle har fået sin første Michelin-restaurant

20. februar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Restaurant MeMu modtog Michelin-prisen ved en ceremoni på Københavns Rådhus. Vejles borgmester ønsker Restaurant MeMu stort tillykke med den flotte anerkendelse.

I en kælder … midt i hjertet af Vejle, ligger Restaurant MeMus gourmet restaurant.
Nu er Restaurant MeMu også Vejles første Michelin-restaurant og en af kun to danske restauranter, der ved årets uddeling af Michelin-stjerner fik deres første stjerne.

Borgmester Jens Ejner Christensen ønsker Restaurant MeMu et kæmpe stort tillykke med den meget flotte anerkendelse. Det er yderst velfortjent, at Mette Derdau og Michael Munks hårde og meget målrettede arbejde nu har resulteret i en flot Michelin-stjerne, understreger en meget glad borgmester.

– Det er jo helt fantastisk, at Vejle med denne stjerne til MeMu har fået vores første Michelin-restaurant og for alvor er kommet på det gastronomiske landkort. Jeg er sikker på, at stjernen vil trække endnu flere gæster og turister til byen og til området. Det viser alle erfaringer.

– Stjernen er prikken over i’et efter, at vi i en årrække har haft en række kvalitetsrestauranter i området. Parret bag MeMu har da også en fortid på Munkebjerg Hotel. Michelin-stjernen kan blive en fantastisk profilering af vores område, og den er meget vigtig i forhold til vores generelle satsning inden for fødevarer, understreger borgmesteren.

Restaurant MeMu har eksisteret i lidt over tre år og åbnede gourmetrestauranten på Torvegade i Vejle i juni 2017. Samme efterår besøgte Michelins anmelder gourmetrestauranten, hvilket udløste en række pæne gloser på Michelins twitterprofil.

Mikropol talte mandag aften med medarbejdere på Restaurant MeMu. De fortalte, at restauranten har modtaget tæt ved 200 emails med bestillinger og lykønskninger, siden tildelingen af Michelin-stjernen mandag klokken 18 blev officiel.