Online Erhvervsbriefing fortsætter efter gode corona-erfaringer

Online Erhvervsbriefing fortsætter efter gode corona-erfaringer

31. august 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Unsplash

Erhvervskontaktudvalget indleder efterårets første online erhvervsbriefing 16. september 2020. Her vil Vejles borgmester give en lokal opdatering på erhvervsudviklingen set fra borgmesterkontoret.

Tvunget af corona-omstændighederne flyttede Vejle Kommune i marts de traditionelle møder mellem borgmesteren og erhvervslivet fra den fysiske verden til den virtuelle.

Efter et forår, hvor Vejle Kommune har holdt 11 online-møder, er tilbagemeldingerne og erfaringerne nu så gode, at Vejles Erhvervskontaktudvalg, der er et samarbejde mellem kommunen og de lokale erhvervsforeninger, har besluttet at holde fast i online-møder.

Derfor inviterer Erhvervskontaktudvalget nu igen til Online Erhvervsbriefing. Første gang bliver briefingen holdt onsdag 16. september 2020 kl. 8.30-9.15.

– Vi vil gerne holde fast i de gode erfaringer, som morgenbriefingerne under Corona-tiden gav os. De nye digitale muligheder betyder, at vi kan give korte og hyppige opdateringer på en måde, som også er meget nem for virksomhederne at benytte sig af, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, der dog understreger, at man fortsat også skal mødes fysisk til netværksarrangementer, når det er muligt.

Fremover vil onlinebriefingen for erhvervslivet blive afholdt den tredje onsdag i måneden kl. 8.30. Her vil erhvervsfolk kunne få en kort opdatering på, hvad der sker på erhvervsområdet i kommunen og høre oplæg fra både eksperter og lokale erhvervsledere.

TILMELD DIG ONLINE ERHVERVSBRIEFING 16. SEPTEMBER 2020 HER

Populær onlinebriefing med stærke kapaciteter
Da corona-pandemien betød, at mange virksomheder måtte lukke ned og medarbejdere måtte arbejde hjemmefra, var Vejle Kommune hurtig til at udvikle en ny måde til at bevare kontakten med erhvervslivet gennem online-kanaler. Ifølge en ny evaluering af erhvervsbriefingerne benyttede mere end 700 lokale erhvervsfolk sig af tilbuddet fra marts til juni.

– Mange har fortalt mig, at de satte stor pris på, at vi hejste flaget og viste, at vi tog den svære situationen som det lokale erhvervsliv var i, meget alvorligt. Samtidig kunne vi hente nogle stærke kapaciteter som ambassadøren i Tyskland, DI’s cheføkonom og den danske Tour-direktør, Alex Pedersen, til som oplægsholdere. Og det kunne alt sammen tilgås på en halv time fra kontorstolen, siger Jens Ejner Christensen.

Og det ser ud til, at de erhvervsfolk, der har set med fra kontorstolen har kunnet bruge briefingerne. Evalueringen af forårets erhvervsbriefinger viser nemlig, at omtrent 8 ud af 10 deltagere synes godt om erhvervsbriefingerne.

Samtidig er der ifølge evalueringen også stor opbakning til at fortsætte erhvervsbriefingerne via en online platform efter nedlukningen. Hele 84% har i evalueringen angivet, at de er interesseret i at fortsætte med at deltage i erhvervsbriefingerne efter Corona-tiden.

Her finder du oversigten over kommende online erhvervsbriefinger og andre erhvervsarrangementer