Universal Transport tildelt Well Done Prisen 2020

Universal Transport tildelt Well Done Prisen 2020

17. august 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Business Vejle

Business Vejle hædrede for nylig flyttevirksomheden Universal Transport for at udvise ”dynamisk erhvervsudvikling i Vejle-området."

Navnet Universal Transport er kendt for de fleste, der på et tidspunkt har skullet flytte i eller omkring Vejle.

Den vejlensiske virksomhed er blandt de tre største flyttevirksomheder i Danmark og er siden etableringen i 1991, hvor man kun havde en enkelt bil, vokset, så virksomheden i dag har 85 biler og 130 ansatte.

Tirsdag 11. august modtog Universal Transport årets Well Done Pris, der bliver uddelt af Business Vejle ved et arrangement i Spinderihallerne.

Prisen uddeles som anerkendelse af en lokal virksomhed, der ”sætter Vejle på landkortet ved at skabe øget opmærksomhed” og er ”med til at udvise dynamisk erhvervsudvikling i Vejle-området”, som Business Vejles formand, Peter Skou udtrykte det i begrundelsen for, at valget var faldet på Universal Transport og ejer-parret Brian og Tina Søgaard.

– Brian har formået ved akkvisitioner og et kæmpe flidsstykke at vækste sin virksomhed til 130 medarbejdere, 85 lastbiler, og lige så mange trailere inden for flyttefirma, transport og ejendomme, sagde Peter Skou til de 60 Business Vejle-medlemmer, der var mødt frem til prisuddelingen.

Virksomhed med stort socialt engagement
Det er ikke første gang Universal Transport modtager en pris for virksomhedens arbejde. I 2016 fik virksomheden prisen ”Årets Rummelige Virksomhed”, der blev tildelt af Vejle Kommune.

Prisen blev dengang tildelt for Universal Transport og Brian Søgaards som en anerkendelse af virksomhedens sociale engagement, hvor man i vidt omfang tilbyder praktikpladser, skånejob, fleksjob og andet.

– Brian hjælper alle. Brian ansætter dem, der er på kanten, og Brian arbejder solen sort. Han er retfærdig, han er autodidakt og han passer på sine medarbejdere. Alle disse ting gør, at Brian har formået at skabe en fantastisk virksomhed, ikke bare økonomisk set, men også socialt, fortalte Peter Skou, der mente, at Universal-direktørens største udfordring var, at han havde svært ved at sige nej.

Kunstner tog udgangspunkt i Universal-navnet
Med Well Done Prisen fulgte et kontantbeløb på 10.000 kroner, et diplom og et maleri, der er malet af lokal kunstner.

Kunstneren, der blev valgt til opgaven var Lissi Riis Vestergaard, der er tilknyttet Kunstkabet i Børkop. Hun fik opgaven i februar og udtaler i forbindelse med overrækkelsen:

– Navnet Universal Transport henledte mig til universet, og med det jeg har hørt om Universal Transport, er det et firma, der hele tiden er i bevægelse, også ud over sin egen andegård, fortæller Lissi Riis Vestergaard.

Hun kendte ikke meget til Universal Transport før hun fik opgaven, og hun valgte at tage udgangspunkt i universal-navnet, da hun skulle finde motivet til maleriet. Motivet forestiller da også et himmellegeme i det ydre rum omgivet af en ring med Universal-biler – og minder om en Universal Transport-udgave af Saturn.