Travlt år for ejendomsmæglerne: Så mange byggegrunde blev solgt i 2018

Travlt år for ejendomsmæglerne: Så mange byggegrunde blev solgt i 2018

18. januar 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Colourbox

Der blev solgt byggegrunde i hele Vejle Kommune i det forgangne år. Salget af grunde i Tirsbæk Bakker gik over al forventning, fortæller ejendomsmægler.

Som Matadors Katrine vidste, så kan det ofte betale sig, at sætte pengene i jord. Og nej, det betyder ikke, at man har gravet dem ned…

Katrines snusfornuftige analyse synes at være lige så sand i dag, som den var i de gode gamle Matador-dage. I hvert fald er salget af byggegrunde i Vejle Kommune endt på et flot resultat i 2018.

Ifølge boligsiden.dk, som landets ejendomsmæglere løbende melder salgstal ind til, blev der i det forgangne år solgt 150 byggegrunde i Vejle Kommune.

Vejle og Bredballe i top
Ser man nærmere på tallene viser det sig, at to områder i særlig grad er populære hos grundkøberne. Det drejer sig om grunde, hvor postnumrene 7100 og 7120 kommer til at stå på postkassen. Altså henholdsvis Vejle og Bredballe.

I Vejle blev der i 2018 solgt 61 grunde, mens 57 grunde fik nye ejere i Bredballe.

Ifølge Jesper Guldmann, der er ejendomsmægler og daglig leder hos Home i Vejle, har grundsalget ved Tirsbæk Bakker haft sin store indflydelse på grundsalget i 2018.

– Tirsbæk Bakker er i meget høj kurs blandt køberne, og det har betydet, at 2018 har været et rigtig godt år, hvor der er solgt mange byggegrunde. Uden for Vejle har vi også haft stor efterspørgsel efter grunde på Engdalsbakken i Nørre Vilstrup, fortæller han, og nævner Egtved som et sted, hvor efterspørgslen kan stige i 2019.

Grundet er tømt for grunde
Det pæne grundsalgsniveau forventer Jesper Guldmann vil fortsætte i 2019.

– Min vurdering er, at Tirsbæk Bakker vil forblive at være et attraktivt område, hvor folk vil købe byggegrunde. Området vil ikke blive udtømt de første mange år, da der er mange yderligere områder, hvor der kan udvides, siger han, og giver et billede af, hvor hurtigt udviklingen af et boligområde kan gå:

– Vi solgte for kort tid siden den sidste byggegrund på Grundet i Vejle. Grundet-kvarteret er skudt op på få år, og nu er der ikke flere grunde i Grundet, forklarer han.

Stabilt grundsalg i de mellemstore byer
Udenfor store byer som Vejle sælger ejendomsmæglerne også byggegrunde. Ikke så mange som i de tættere befolkede egne, men salget er til gengæld stabilt i kommunens fire verdenshjørner.

I Børkop har man solgt 9 byggegrunde. I Bredsten er der solgt 7. Og i Egtved, Jelling og Give har man hvert sted solgt 6 byggeklare grunde.

På kortet herunder kan du se, hvor områdets ejendomsmæglere har solgt byggegrunde i 2018.