Top 5: De vigtigste grunde til at flytte til Vejle

Top 5: De vigtigste grunde til at flytte til Vejle

14. juni 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Mads Fjeldsø Christensen

Både økonomisk og i forhold til jobmuligheder er det attraktivt at flytte til Vejle Kommune. Men der er også mange andre gode grunde til, at kommunen har oplevet stor tilgang af nye borgere de seneste år.

Vejle Kommune skal vokse med 1000 nye borgere hvert år. Sådan lyder byrådets vision. Og i både 2015, 2016 og 2017 steg befolkningstallet mere end målsætningen. Men hvorfor er Vejle populær, og hvad får folk til at vælge Vejle?

Bosætningsguide Louise Nielsen er dagligt i kontakt med borgere der enten overvejer at flytte til Vejle, eller allerede er flyttet til kommunen. Og ifølge bosætningsguiden, er der rigtig mange gode grunde til, at Vejle bliver valgt.

Vejles gågade med indkøbscentre og mange specialbutikker er vigtigt for mange tilflyttere. Men også at midtbyen har et attraktiv cafemiljø med mange spændende tilbud, som bidrager til storbystemningen. (Foto: Preben Stentoft)

– Uanset om man vil have flot natur, pulserende storby, gode jobmuligheder, bo tæt ved vandet, eller spare penge i skat, så er Vejle Kommune et godt valg. Derfor er der også rigtig mange forskellige årsager til, at vi i sidste ende bliver valgt, fortæller Louise Nielsen, og tilføjer:

– Vi tiltrækker rigtig mange børnefamilier, hvor minimum den ene af forældrene har en længerevarende uddannelse. Uddannelsesniveauet kan betyde noget i forhold til en persons jobmuligheder, og er ønsket at gøre karriere, så er beliggenheden helt afgørende, hvis det samtidig skal passe sammen med at stifte familie. På 45 minutter kan du både nå til Odense og Aarhus, og derfor er Vejle meget attraktivt for denne gruppe. Samtidig er Trekantområdet også kendt for sine mange spændende jobs, og derfor er de gode jobmuligheder en af de helt afgørende argumenter.

Gode jobmuligheder er langt fra det eneste argument, som Louise Nielsen har hørt i dialogen med mulige tilflyttere.

– Jeg har hørt rigtig mange forskellige argumenter for at flytte til Vejle. Det har eksempelvis været i forhold attraktive iværksættermiljøer, tilbud til expats, infrastrukturen, Billund Lufthavn, havneområdet, kulturtilbud, naturen, uddannelsestilbud og muligheden for at bo tæt på både vand og skov, fortæller Louise Nielsen.

At bo tæt på både vand og skov er populært, og derfor ligger det argument højt på listen, når folk vælger at bosætte sig i Vejle. (Foto: Nils Rosenvold) 

Ifølge bosætningsguiden opstår der altid nye argumenter i dialogen med nye potentielle tilflyttere. Eksempelvis den lave kommuneskat, som giver de fleste en kontant besparelse.

– De færreste har undersøgt skatteprocenten på forhånd, så det kommer altid som en positiv overraskelse, at de kan flytte til Vejle Kommune og få en kontant besparelse. Det er ikke et tungt argument for den endelige beslutning, men helt sikkert populært, fastslår Louise Nielsen.

Vejle har en af landets laveste kommuneskatter. Det betyder, at hvis en familie med to voksne og to børn flytter fra Aarhus til Vejle sparer de 24.000 kr. i skat om året. Flytter en tilsvarende familie til gengæld fra København til Vejle, vil besparelsen være ca. 49.000 om året.

Bosætningsguidens Top 5: Derfor vil folk bo i Vejle Kommune

1. Vælg og vrag mellem 600.000 jobs
Borgere i Vejle Kommune har adgang til 600.00 jobs inden for en times kørsel. Det gør området til et af de steder i Danmark, hvor man kan nå flest arbejdspladser.

2. Unik natur
Den smukke natur er et af Vejle-området kendetegn, og muligheden for at bo tæt på både skov og vand er populær. Området er rig på ådale, søer og vandløb i et meget kuperet terræn med afmærkede stier, flotte landskaber og enestående naturområder

3. Et pulserende storbyliv
Vejle er Danmarks 5. største shoppingby med en af Danmarks flotteste gågader med to store indkøbscentre og mange specialbutikker. Midtbyen har et attraktiv cafemiljø med mange spændende tilbud, som bidrager til storbystemningen.

4. Få minutter fra den store verden
Vejle er omringet af motorveje, og det er hurtigt og let at komme til og fra Vejle, E45 har seks spor over Vejlefjordbroen, og der er ny motorvej til Herning. Vejle er nabo til Billund Lufthavn, som er Danmarks næststørste lufthavn med faste forbindelser til alle de europæiske lufthavne. Og København kan nås med lyntog på to timer.

5. Iværksættermiljøer
Vejle har Danmarks største sammenhængende udviklings- og iværksættermiljøer. Der er bl.a. miljøer målrettet grøn teknologi, detail og design, fødevarer og kreative erhverv, men også generel iværksætteri med lokale iværksættermiljøer.