To nye priser til erhvervslivet

To nye priser til erhvervslivet

26. september 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Stjernegaard Fotografi

Årets Købmand og Årets Initiativ blev hyldet af erhvervslivet i Vejle Kommune ved en prisuddeling i forbindelse med den traditionsrige erhvervskonference i Vejle Musikteater.

Som noget nyt blev der til årets erhvervskonference introduceret to nye priser til erhvervslivet – Årets Initiativ og Årets Købmand. Og der er en rigtig god grund til, at en af priserne netop omhandler det gode købmandskab. 

– Det gode købmandskab er en af de værdier, der særligt kendetegner Vejle, og som har været med til at sætte byen og kommunen på landkortet lige siden byen blev en købstad omkring år 1300, sagde borgmester Jens Ejner Christensen forud for prisuddelingen, og tilføjede:

– Det er vigtigt, at vi ikke tager det gode købmandsskab for givet og husker at stoppe op og hylde de dyder, der har bragt os her hen, hvor vi er i dag.

Årets Købmand kåret
Prisen som Årets Købmand gives til en person, der i sin virksomhed har arbejdet med og været eksponent for det gode købmandsskab. Det er Vejle Kommunes Erhvervskontaktudvalg, som har valgt vinderen af Årets Købmand. Vinderen blev Erling Eskildsen, adm. direktør i Givesco Bakery A/S.

– Erling repræsenterer to helt centrale værdier inden for godt købmandsskab: Han er både arbejdsom og ydmyg omkring sine præstationer. To værdier som kommer til udtryk, både i den måde Givesco drives på, men også de flotte resultater der opnås, sagde borgmester Jens Ejner Christensen ved prisoverrækkelsen. 

Sammen med prisen som Årets Købmand følger et diplom og et kunstværk af Marianne Markvad.

Galleri: Jim Trudslev, vicepræsident hos Givesco Bakery, modtog prisen på vegne af Erling Eskildsen, som ikke havde mulighed for at deltage i prisoverrækkelsen.

Øget livskvalitet for demente blev Årets Initiativ 
Den anden pris, som blev introduceret og uddelt i forbindelse med erhvervskonferencen, er initiativprisen. Prisen for Årets Initiativ belønner et ekstraordinært initiativ, der er taget i løbet af det sidste år, og som bidrager til at skabe mere omtale og mere forretning til Vejle.

Det helt særlige ved Årets Initiativ er, at alle kan indstille kandidater til prisen og stemme på de nominerede. Derfor var der forud for erhvervskonferencen muligt at stemme på de nominerede til prisen – Restaurant MeMu, TakeAWalkVR og Fjordenhus. Afstemningen blev først lukket af Mads Steffensen fra scenen i Vejle Musikteater, så publikum havde mulighed for at stemme i salen.

TakeAWalkVR fik flest stemmer og løb med titlen som Årets Initiativ. Prisen får virksomheden for at gøre en forskel for demente ved brug af nye digitale muligheder. En forskel, der giver livskvalitet og glæde til en gruppe mennesker, som ofte har det svært. Virksomhedens VR-briller er allerede nationalt kendt og er med til at sætte Vejle på det nationale landkort med fokus på iværksætteri og nye digitale muligheder for udsatte grupper. TakeAWalkVR viser, hvordan man med initiativ og brugen af teknologi kan forandre hverdagen for andre. 

 Jesper Roy var både stolt og rørt over at modtage prisen for Årets Initiativ. 

– Jeg er overvældet og rigtig stolt. For tre år siden besluttede jeg, at jeg i mit arbejde ville gøre mennesker glade. Derfor kontaktede jeg nogle plejehjem og spurgte, om jeg ikke måtte give beboerne VR-briller på. Jeg havde ingen ide om, hvad jeg lavede! Men jeg kunne se, at der opstod noget magisk, når disse mennesker fik VR-briller på, sagde en rørt og glad Jesper Roy, som er direktør i TakeAWalkVR.

Med prisen for Årets Initiativ følger et diplom og et litografi af Albert Bertelsen.