Tennisturnering skal booste erhvervs- og foreningsliv

Tennisturnering skal booste erhvervs- og foreningsliv

12. maj 2021

Tekst: Vicki Marlene Vestergård Larsen
Foto: Dansk Tennis Forbund

ITF World Tour besøger Vejle i uge 30. Det skal blive et økonomisk smash til byens hoteller og restauranter og en mulighed for lokale tennisklubber, der sigter mod topniveau.

Der er udsigt til tennis på topplan, når ITF World Tennis Tour kommer til Vejle fra 25. juli til 1. august. Noget, der også er udsigt til, er gæster på byens restauranter og hoteller. Netop det var også hensigten forklarer Sporteventchef Thomas Kastrup fra Trekantområdet Danmark, som uddyber:

– Vi har en ambition om, at events ikke skal tiltrækkes og afholdes for deres egen skyld. Sport-events udgør typisk et åbent vindue i forhold til at skabe opmærksomhed og oplevelser for borgerne, og den mulighed skal vi selvfølgelig udnytte. Samtidig bestræber vi os på, at sport-events understøtter kommunerne i at opnå forskellige strategiske målsætninger. I det her tilfælde ser vi en mulighed for at understøtte besøgs- og oplevelsesindustrien, som i den grad trænger til noget rygvind.

Ved tennisturneringen i uge 30 dyster mænd og kvinder om point til ATP- og WTA-ranglisterne. Det er imidlertid ikke kun tennisstjerner, der kommer til byen. Tværtimod mener Thomas Kastrup, at eventen kan trække et stort publikum, som ved besøget i Vejle forhåbentlig også ser, hvad byen ellers har at byde på.

– Vi forventer, at turneringen vil have en publikumseffekt i form af overnatninger og restaurantbesøg. Derfor håber vi også, at det lokale erhvervsliv er klar til at tage imod gæsterne og give dem en god oplevelse, så de får lyst til at bruge byen og en god grund til at vende tilbage.

Fremtidens stjerner kan være lokale

Foruden de 400-600 overnatninger, som turneringen forventes at kaste af sig, skal den understøtte lokale klubber, der vil levere tennis på topplan. Det fortæller Chef for Idræt, Events og Fællesskaber i Vejle Kommune Ulla Varneskov, som uddyber:

– ITF tennisturnering står på skuldrene af nogle stærke foreninger og et talentmiljø i vækst. Af den grund håber jeg, at turneringen vil give foreningerne blod på tanden i forhold til at afholde større stævner og tiltrække talenter. Måske vi i fremtiden vil se flere sportsstjerner fra Vejle Kommune.

Hun mener i den forbindelse, at store events kan være et eventyr for foreningerne – i mens de også kan være identitetsskabende for borgere, erhverv og omgivelser, der får øjnene op for Vejles rige kultur- og foreningsliv.

– Vi vil selvfølgelig gerne tiltrække endnu flere events, fordi de samler borgerne, skaber fællesskaber og markerer vores kommune. Oveni det er store stævner en mulighed for erhvervslivet, der kan show-case produkter, få indblik i et nyt marked og etablere nye samarbejder i forbindelse med eventen. Vi udvikler gerne indsatsen på tværs af foreninger, erhverv og kommune, siger Ulla Varneskov.

ITF-tennisturneringen afvikles hos Vejle Tennis Klub på anlægget på Helligkildevej. Bag eventen står et partnerskab mellem Vejle Tennis Klub, Give Tennis Klub, Dansk Tennis Forbund, Jyllands Tennis Union, Trekantområdet Danmark og Vejle Kommune.