Syddansk verdensarv bejler til tyske feinschmeckere

Syddansk verdensarv bejler til tyske feinschmeckere

08. februar 2018

Foto: Torben Glyum

Fælles fremstød på stor feriemesse i Hamborg i februar og pakketure i samarbejde med dansk hotelkæde skal trække kultur- og naturinteresserede tyskere til.

På kun to timer kan tyskere fra Hamborg-området være fremme ved to af tre syddanske attraktioner i verdensklasse. Nationalpark Vadehavet og Christiansfeld med Brødremenigheden ligger nærmest, og de skal ikke køre langt for også at nå Kongernes Jelling med Jelling-monumenterne. De tre attraktioner er alle UNESCO Verdensarv.

Ved feriemessen REISEN Hamburg i dagene 7.-11. februar har Den Syddanske Verdensarv en fælles stand, hvor kultur- og naturinteresserede gæster er den store målgruppe. Med blandt de 850 udstillere på messen er også Danmarks største frivillige hotelkæde, Small Danish Hotels med 80 hoteller, som tilbyder to ture på fire dage med tre overnatninger nær verdensarven – ArchitekTour og Weltkulturerbe FoodTour.

Tyskere er til korte ferier
– Vi er privilegerede ved at have tre verdensarvssteder inden for en times kørsel i det sydlige Jylland og på bekvem afstand af det store nordtyske marked. Tyskere foretrækker i stigende grad Kurzurlaub, korte ferier typisk hen over en weekend, og det behov opfylder vi nærmest perfekt med dette nye pakketilbud i samarbejde med Small Danish Hotels, siger projektkoordinator Maria Sommer, VisitVejle.

33 millioner tyskere tog i fjor på kortferie, ny rekord, og en acceptabel rejsetid på højst to timer er afgørende for valget af destination for 41 procent af dem, viser tal fra VisitDenmark og ReiseAnalyse 2017.

En særlig attraktiv gruppe
Direktør i Small Danish Hotels Jørgen Christensen ser frem til at byde flere tyske gæster velkommen på kædens 21 overnatningssteder i den sydlige del af Jylland. På REISEN HAMBURG, hvor Danmark i år er partnerland, deltager kæden sammen med sin tyske partnerkæde, Ringhotels, der består af 130 ligeledes privatejede hoteller.

– Vi ser vores placering nær de tre verdensarvssteder som en mulighed for at tiltrække en særlig gruppe af tyske gæster, der rejser på Kurzurlaub, kortferie, og prioriterer det gode liv og kulturelle oplevelser. Samtidig deltager vi gerne i at sætte Danmark på UNESCO-verdenskortet over for internationale gæster, så kan øge eksportindtægterne på turisme og overnatninger, siger Jørgen Christensen.

I samarbejde med VisitDenmark havde de tre verdensarvssteder i efteråret besøg af fem medier fra Hamborg-området. Deres artikler vil blive bragt i forbindelse med REISEN HAMBURG og vil stimulere interessen yderligere.