Syddansk Erhvervskole indvier ny bygning til 80 millioner

Syddansk Erhvervskole indvier ny bygning til 80 millioner

05. december 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Syddansk Erhvervsskole

Omtrent 300 automatikteknikere, elektrikere, IT-supportere og datateknikere får til huse i Syddansk Erhvervsskoles nye udbygning på Boulevarden i Vejle.

Champagneflaskerne var trukket op, glassene fyldt og elevkøkkenets kransekager pænt anrettet da Syddansk Erhvervsskole inviterede til indvielse af skolens ny 5600 kvadratmeter store nybyggeri på Boulevarden i Vejle.

Direktør Lars Brejnehøj bød velkommen og glædede sig over, at skolens uddannelsesaktiviteter i Vejle nu er samlet på en matrikel, efter at industritekniker- og elektriker uddannelsen hidtil har haft til huse på Nørremarken.

Det samme glædede bestyrelsesformand, Torben Mølgaard Andersen, sig over, og han var tydeligt begejstret over, at Syddansk Erhvervsskole nu kan tilbyde nogle flotte og spritnye rammer om de unges uddannelser:

– Jeg har lige været oppe på anden etage i bygningen, hvor de studerende sidder med nye computere i nye rammer og det ser bare rigtig rigtig godt ud, sagde han inden han sendte en varm tak til alle håndværkerne, “der har arbejdet yderst professionelt og har gjort tilblivelsen af denne nye bygning mulig.”

Galleri: Syddansk Erhvervsskoles nye bygning har kostet omkring 80 mio. kr. og er 5600 kvadratmeter stor.

Robotter holdt den røde snor
I sin improviserede tale ønskede Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, tillykke med nybyggeriet og takkede for samarbejdet, hvor Vejle Kommune har været behjælpelig med at udleje en grund på Boulevarden til nødvendige parkeringspladser.

– Med samlingen af aktiviteter styrker vi uddannelsesmiljøet på og omkring Boulevarden endnu mere til gavn for de studerende. Det betyder, at vi her i Vejle får rigtig gode rammer til at uddanne elektrikere, industriteknikere og IT-folk som erhvervslivet i den grad efterspørger. Vejle er en uddannelsesby og det vil vi fra kommunens side gerne styrke, sagde Jens Ejner Christensen.

Jens Ejner Christensen klippede herefter den røde snor, der officielt markerede bygningens ibrugtagen. Snoren blev holdt på plads af to industrirobotter, der på den måde skabte en logisk sammenhæng mellem den traditionelle markering af indvielsen og indholdet på selve uddannelsesinstitutionen.

Galleri: Med Syddansk Erhvervsskoles ny bygning bliver alle uddannelsesinstitutionens aktiviteter samlet på én adresse.