Store sportsevents skal bidrage til vækst for det lokale erhvervsliv

Store sportsevents skal bidrage til vækst for det lokale erhvervsliv

22. januar 2018

Tekst: Jesper Lilleris

Erhvervslivet i Vejle Kommune skal i spil, når der i fremtiden afvikles store sportsevent. Hensigten er, at et tværgående samarbejde skal bidrage til eksponering og vækst for lokale virksomheder.

Når idrætsforeninger bliver tildelt værtsskabet for store internationale sportsevent, skal det i fremtiden samtidig udløse en invitation til erhvervslivet om at tænke aktiviteter ind, der kan skabe værdi for den enkelte virksomhed. For ifølge erhvervschef i Vejle Kommune, Morten Damgaard, er mulighederne for at skabe merværdi mange:

– Når det lykkes at tiltrække store sportsevents til området, åbner det mulighed for at eksponere det, vi i kommunen kan tilbyde, bl.a. spændende kulturattraktioner og attraktiv detailhandel. Men vi har også mulighed for at lave koblinger til det lokale erhvervsliv, hvor vi sammen styrker vores events, virksomhedernes bundlinje og profilerer Vejle Kommune, fortæller Morten Damgaard.

Virksomhedernes bidrag kan typisk ske i form af sponsorater. Til gengæld får virksomhederne markedsføring, indsigt i behovet for produktudvikling, kundeaktiviteter, matchmaking, produkteksponering, presseomtale og indsigt i nyeste teknologier.

Stor international judo-cup i Spektrum Vejle
Den 10.-13. februar afvikles Danish Open i judo og para-judo i Spektrum Vejle, og det bliver samtidig startskuddet for et tættere samarbejde med erhvervslivet i forbindelse med sportsevents. Til Danish Open er der derfor arrangeret flere erhvervsrelaterede aktiviteter, som skal styrke indsatsen for at inddrage erhvervslivet.

Erhvervslivet skal bl.a. til at tænke aktiviteter ind i forhold til parasport. 9. februar er startskuddet til et tættere samarbejde mellem sportsevents og virksomheder. 

Allerede den 9. februar holdes en konference, der netop har fokus på samspillet mellem erhvervslivet og events. Omdrejningspunktet er produktinnovation i forbindelse med store sportsevents, hvor DIF’s innovationslab fortæller om erfaringer med inddragelse af erhvervslivet.

Den 9. februar holdes også konferencen PARA-HUB 2018. Konferencen indeholder både messeområde, udstilling og demonstrationer, som skal give virksomheder indsigt i de nyeste teknologier, leverandører, tendenser, forskning, innovation og et indblik i fremtiden for parasporten i Danmark.

Læs mere, tilmeld dig og se programmet for PARA-Hub 2018

Den 10. februar kan erhvervslivet komme bag scenen ved Danish Open i judo. Her får deltagerne yderligere viden og inspiration til nye produkter og ydelser. Derudover er der mulighed for at deltage i et VIP-arrangement. 

Læs mere, tilmeld dig og se hele programmet for “Bag scenen ved Danish Open”

Flere store events til Vejle
Flere idrætsforeninger fra Vejle har allerede sikret sig værtsskabet for store sportsevents. I 2020 er det Vejle Taekwondoklub, der har sagt ja til at være vært for VM i Taekwondo, og her forventes at komme over 1000 deltagere, dommere og officials. I 2020 er Vejle ligeledes værtsby i forbindelse afslutningen på VM i orienteringsløb, hvor den lokale orienteringsløbsklub OK Snab er vært. I den forbindelse vil der også være et publikumsløb, der kan tiltrække turister og publikum.

Men allerede i februar 2019 er Vejle Judo Klub igen vært for en stor international turnering, når Matsumae Cup holdes i Vejle. Og netop Matsumae Cup er ifølge Morten Damgaard et godt eksempel på, hvordan erhvervslivet kan tænke sin indsats:

– Matsumae Cup har stor interesse i Japan, og vi forventer der kommer rigtig mange japanere med til denne event. Så det er ekstremt relevant at tænke eksportrelaterede aktiviteter ind i forhold til Japan. Derfor er eventen oplagt for virksomheder, der ønsker at eksportere til Japan eller allerede har Japan som marked.

Også inden for cykelsporten er Vejle-området vært for store events. Vejle har bl.a. været målby for kongeetapen i PostNord Danmark Rundt siden 2004. Derudover er Vejle med i den danske Tour de France-ansøgning, som skal få verdens største cykelløb til Danmark og gøre Vejle til startby for løbets tredje etape.