StartUp Vejle: Forenkling skal skabe mere vækst og flere iværksættere

StartUp Vejle: Forenkling skal skabe mere vækst og flere iværksættere

19. november 2020

Tekst: Jesper Lilleris

Vejle Kommunes iværksætterindsats har fået ny identitet. Navnet er StartUp Vejle, og ændringen sker for at forenkle det samlede iværksættertilbud til opstart og vækst.

Nyt navn og logo. StartUp Vejles nye identitet skal gøre det lettere for iværksættere i Vejle Kommune at få den nødvendige hjælp til at udvikle sig fra ide til vækst-iværksætter.

Én indgang for alle

Vejle Kommune har et af Danmarks største udbud af forskellige iværksættermiljøer. Det bliver der ikke ændret på. Derimod bliver www.startup.vejle.dk den nye indgang for alle til kommunens iværksættertilbud.

– Vi har et ønske om at øge kendskabet til de mange tilbud, vi har til iværksætterne. Derfor er den nye indgang til vores tilbud en lille men væsentlig ændring. Ændringen forenkler processen, og gør det lettere at finde den hjælp, man har brug for, fortæller erhvervschef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, og tilføjer:

– Vi skal være synlige og tilgængelige. Dialogen mellem os og kommunens iværksættere er helt afgørende for, at vi kan hjælpe dem i det omfang, det er nødvendigt.

StartUp Vejle går på tværs af kommunens store udbud af specialiserede iværksættermiljøer. Så uanset om en iværksætter beskæftiger sig med grøn energi, detail, kreativ eller mere klassisk iværksætteri, så er www.startup.vejle.dk den digitale indgang til både lokaler og konsulenthjælp.

Besøg StartUp Vejle her

Synlighed på bundlinjen

Med en mere forenklet og strømlinet indsats på tværs, håber erhvervschefen, at det i sidste ende vil bidrage til endnu mere vækst hos kommunens iværksættere:

– Vores konsulenter er specialister i iværksætteri, og de kan bidrage med vigtig sparring for den enkelte iværksætter, så der ydes den rigtige rådgivning i virksomhedens opstart. Men sparring er også vigtig, når en mere etableret iværksætter skal vækste, og her kan vi også hjælpe.

– Men vi skal kende til iværksætternes behov og udfordringer, for at hjælpe dem bedst mulig. Og derfor er StartUp Vejle et godt udgangspunkt for en tættere dialog og indgang til os.

 

Flere iværksættere

I den seneste erhvervsrapport fra Erhvervshus Sydjylland viser tal tilbage fra 2017, at Vejle er den kommune i Sydjylland med flest nystartede virksomheder, og den største jobandel i nystartede virksomheder.

Den tendens ønsker Morten Damgaard Nielsen fortsætter, og han håber samtidig, at det vil lykkes at tiltrække flere iværksættere udefra:

– Vi har noget, som andre ikke kan tilbyde. Derfor er det også muligt at tiltrække iværksættere udefra. Green Start Up i Dandy Business Park er et godt eksempel på et specialiseret iværksættermiljø, som skaber de bedste forudsætninger for at gøre en god ide til en succes. Her har iværksættere adgang til både testfaciliteter, viden, konsulenthjælp og værdifuld netværk inden for grøn energi.

AI Start Up er et andet af Vejles specialiserede iværksættermiljøer. AI Start Up er et målrettet tilbud for virksomheder med fokus på kunstig intelligens og digitalisering. AI Start Up er placeret i det nye AI House, og skal give lokale virksomheder og iværksættere én nem indgang til spidskompetencer inden for kommerciel anvendelse af kunstig intelligens. Det forventes, at AI House åbner 1. marts 2021.

I første omgang skal StartUp Vejle synliggøres overfor kommunens nuværende iværksættere, og dem der overvejer at blive det. Men det er også hensigten at udbrede kendskabet til Vejles mange tilbud og iværksættermiljøer udenfor kommunegrænsen.

Følg StartUp Vejle på de sociale medier

StartUp Vejle på Facebook

StartUp Vejle på LinkedIn