Skybrud køber drømme-domicil i Vejles kreative kvarter

Skybrud køber drømme-domicil i Vejles kreative kvarter

29. august 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Spinderihallerne

Skybrud håber, at de nye lokaler i Fox Belly Gallery (det gamle Farveri) ved Spinderihallerne vil betyde et endnu tættere samarbejde med områdets kreative virksomheder.

Trods hul i taget, råd i træværket og massivt skimmelsvamp på væggene kalder Anders Hecter huset på Spinderigade for Skybruds drømmehus.

– Vi har brugt de sidste to år på at lede efter et nyt domicil, og det har virkelig ikke været let at finde noget, som kunne indfri vores ønsker og drømme, siger Anders Hecter

Skybrud har ligget i Vejle de sidste 19 år, de sidste 11 år på Dæmningen, men kun tre af Skybruds 20 medarbejdere kommer i dag fra Vejle. Derfor har Vejle-virksomheden også kigget på nyt domicil i Aarhus samt flere steder i trekantsområdet. Men mavefornemmelsen blev afgørende for valget af den nye beliggenhed i Vejle Vestby.

Drømmehus på attraktiv matrikel

Beliggenheden i Vejle Vestby betyder meget for Skybrud, som allerede har et indgående kendskab til området.

– Ud over det, for os åbenlyse med at bygningen rummer en masse, historie, sjæl og rå arkitektur, har vi i mange år ønsket at komme til at bo tættere på Spinderihallerne, som vi i Skybrud holder utrolig meget af. Vi er et kreativt bureau, og derfor har Spinderihallerne en naturligt tiltrækningskraft på os pga. mange kreative tiltag og virksomheder, fortæller Anders Hecter, og tilføjer:

– Vi har allerede haft stor glæde af at samarbejde med flere af virksomhederne i Spinderihallerne, og vores erfaring er, at hver gang vi benytter eksterne kræfter i vores projekter, bliver projekterne endnu bedre, da vi får mulighed for at få folk med ombord, som lige netop er specialister på deres felt, hvad enten det gælder billeder, film, 3d animationer eller noget helt fjerde.

Med den nye beliggenhed ønsker Skybrud endnu mere samarbejde med områdets kreative virksomheder og dygtige specialister, og Skybrud håber de nye lokaler vil betyde, at samarbejdet vil ske helt naturligt.

Mulighed for skrivebordsplads

Det er desuden meningen, at Skybrud vil have ekstra skriveborde stående, som evt. samarbejdspartnere eller andre interesserede kan leje, når de fire år som opstartsvirksomhed i Spinderihallerne udløber. Skybruds nye hus bliver dermed et supplement til F16 på Fredericiavej og containerne, der snart bliver opstillet ved siden af Spinderihallerne.

– Vi har en drøm om at genskabe et lille galleri i bygningen. Et galleri drevet af passion og med plads til upcoming kunstnere, hvor kvaliteten vil blive høj og priserne til at betale, siger Anders Hecter.


Der venter Skybrud en større renovering af de gamle lokaler før det nye domicil kan tages i brug. 

Istandsættelsen vil tage tid

Grundet bygningernes tilstand kommer en istandsættelse til at tage lidt tid, men Skybrud håber på komme i gang med projektet hurtigst muligt.

– Det kribler i fingren, og vi håber at kunne starte istandsættelsen allerede efter sommerferien. Vi har indgået samarbejde med et arkitektfirma, som har fået til opgave at bibeholde så meget af det oprindelige som muligt i ejendommen. Vi håber at kunne fejre vores 20 års jubilæum i det nye domicil til 1. maj 2020, siger en glad Anders Hecter, der ser meget frem til at flytte ind i bygningerne.

Skybrud vandt i foråret 2019 en Webby Award og en Webby People’s Voice Award for en hjemmeside til Lego Foundation i kategorien – Bedste visuelle design / funktion. Prisen omtales i branchen som verdensmesterskabet, og overrækningen fandt sted i New York. Jonas Normann og Torsten Frøstrup, der begge har tilknytning til Spinderihallerne, blev brugt som eksterne filmfolk til hjemmesiden.