Sandstrand på Nørretorv er blevet et fluepapir: Butikker er begejstrede

Sandstrand på Nørretorv er blevet et fluepapir: Butikker er begejstrede

17. september 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Charlotte Holm Andersen

Lyden af legende børn er blevet hverdag på Nørretorv i sommermånederne.

Lørdag 15. september blev strandmiljøet på Nørretorv pakket ned efter en varm sommer med omkring 70 officielle sommerdage.

Og omdannelsen af Nørretorv til en sydlandsk sandstrand med palmer har været en kærkommen fornyelse af gågadens nordlige torv. Det fortæller flere af de erhvervsdrivende, der har butikker tæt ved Nørretorv.

– Vi synes det har været utrolig hyggeligt at have lyden af legende børn lige uden for butikken. Det har skabt liv og god stemning, siger Mariann Bach, der er indehaver af Helsam på Nørretorv.

– Vi har solgt lidt mere i de seneste måneder. Det har særligt været solcreme, sunde snacks og flasker med kildevand, som vi har sat frem uden for butikken, fortæller Mariann Bach, der gerne ser, at sandstranden vender tilbage til Nørretorv næste sommer.

Flere turister i butikkerne
Mikropol har talt med flere erhvervsdrivende, der har butikker omkring Nørretorv. De fortæller samstemmende, at de har mærket en stigning i antallet af turister i Vejle hen over sommeren.

– Der er kommet mange turister ind i butikken. Mange af turisterne har været i Billund, men har så også sneget sig til Vejle, hvor de kan finde byliv og butikker som vores, siger Joan Hansen, der er butiksansat i The & Idé i Vestergade.

– Mens børnene leger på Nørretorvs sandstrand, ser de voksne deres snit til at kigge nærmere på vores butik, hvor de kan finde en gave, som de skal have med hjem, fortæller Joan Hansen, der mener, at stranden er blevet en god familieattraktion for Vejle.

– Undskyld, må vi liiiige låne toilettet
De erhvervsdrivende er enige om, at ”Nørrestrand” har været en succes, der har skabt liv og opmærksomhed omkring den nordlige ende af Vejles handelsstrøg.

De er dog også enige om, at der i området mangler én bestemt ting. Offentlige toiletter.

– Der kommer meget ofte forældre ind i butikken og spørger om deres barn kan låne toilettet. Det siger vi naturligvis ikke nej til, for vi ved jo godt, at de ikke har andre muligheder, men det ville være oplagt, at der var nogle offentlige toiletter i denne ende af gågaden, siger Tove Jepsen, der er butiksassistent ved dametøjsbutikken Aaskov i Vestergade.

Til trods for, at forældre og tissetrængende børn bringer sand med ind på butiksgulvene, er opbakningen til en fortsat omdannelse af Nørretorv til en tropisk sandstrand intakt.

– Jeg tror, at folk i højere grad har fået øjnene op for Vestergade. Stranden giver opmærksomhed og det skal på sigt nok komme til at gavne butikkerne i området, siger Tove Jepsen, der tilføjer, at hun naturligvis også har haft sine børnebørn med på en hyggelig tur til Nørretorvs palmestrand.