Så er der hjælp til virksomheder, der mangler medarbejdere

Så er der hjælp til virksomheder, der mangler medarbejdere

09. oktober 2018

Tekst: Rune Hansen

Virksomheder, der mangler hænder i industrien, får snart chancen for at møde motiverede kandidater på den årlige matchdag.

Hvordan kan industrivirksomheder finde de rette kandidater til ledige jobs? Og hvordan finder ledige de rette arbejdspladser for lige netop dem? Et godt bud er den årlige matchdag i Spinderihallerne 31. oktober. Her mødes virksomheder og ledige kandidater i uformelle omgivelser for at finde ud af, om de ”matcher” hinanden.

Læs mere om matchdagen, og se hvordan du tilmelder dig her

Og det er ikke tilfældigt, hvem der kommer på dagen. Jobcenter Vejle, som står bag arrangementet, har arbejdet målrettet med at forberede ledige kandidater på, hvad et job i industrien indebærer. Derfor vil størstedelen, af dem der møder op, på forhånd være afklarede med, at de har lyst til en karriere på det område. Det forklarer formand for Arbejdsmarkedsudvalget Anja Daugaard (LA), som selv vil byde velkommen på dagen:

– Det er afgørende for os, at virksomhederne på matchdagen møder folk, der er afklarede og motiverede til at tage arbejde i industrien. Det fungerede rigtig godt sidste år, både for virksomhederne og de ledige. Derfor har vi valgt at gentage arrangementet, som det er helt gratis at deltage i, fortæller hun.

Sidste år deltog omkring 25 virksomheder og 250 ledige i arrangementet, og det forventes, at niveauet bliver det samme i år. Men der er plads til flere, hvis det bliver aktuelt. Anja Daugaard opfordrer derfor alle interesserede virksomheder til at kontakte Jobcenter Vejle hurtigst muligt.

Hun gør samtidig opmærksom på, at der er mange andre ansættelsesformer end den almindelige 37 times uge på ordinære vilkår. På matchdagen sidste år var oplevelsen, at flere virksomheder fik øjnene op for de muligheder, der ligger i at ansætte medarbejdere i fx flexjob, i tidsbegrænset ansættelse eller som voksenlærling.

Læs mere om Industriens Uge her