Ros og ris til Vejle fra DI Trekantområdet

Ros og ris til Vejle fra DI Trekantområdet

04. september 2018

Tekst: Sonja Hansen
Foto: Colourbox

Vejle Kommune lander på en 35. plads i Dansk Industris undersøgelse om erhvervsklimaet i landets kommuner. Det er en tilbagegang på fire pladser i forhold til sidste år.

Vejle Kommune er populær blandt nye virksomheder og tilflyttere. Vejle er en af de kommuner, der får flest tilflyttere i disse år, og mange nye virksomheder etableer sig i kommunen. Det fremgår af den årlige undersøgelse fra Dansk Industri om erhvervsklimaet i landets kommuner.

– Det er gode nyheder for områdets virksomheder, for det giver et godt udbud af kvalificerede medarbejdere langt ud i fremtiden, siger formanden for DI Trekantområdet Helle F. Andersen i en pressemeddelelse om analysen.

Hun har også roser til Vejles folkeskoler, der er blevet langt bedre til at løfte eleverne, og det gode samspil mellem skolerne og de private virksomheder. Også Jobcentrets evne til at få ledige i job, udbuddet af offentlige opgaver og dialogen mellem virksomheder og kommunen er forbedret i årets undersøgelse.
Til gengæld viser undersøgelsen, at virksomhederne ikke er tilfredse med kommunens skatter, afgifter og gebyrer, og de frygter, at infrastrukturen i kommunen ikke kan følge med udviklingen.

– Jeg vil derfor gerne rose kommunen for den nye mobilitetsplan, siger Helle F. Andersen. DI Trekantområdets bestyrelse opfordrer til hurtigst muligt at igangsætte arbejdet med at forbedre fremkommeligheden i kommunen.

Vejle Kommune lander på en 35. plads, og det er en tilbagegang på fire pladser i forhold til sidste år.

Se pressemeddelelse fra DI Trekantsområdet: https://www.danskindustri.dk/brancher-og-foreninger/arkiv-pressemeddelelser-reg/le18/2018/8/erhvervsklimaundersogelse-viser-lys-fremtid-for-vejle-kommune/

Se analysen fra DI: di.dk/le18