Rejsegilde på Danmarks første resiliente hus

Rejsegilde på Danmarks første resiliente hus

20. december 2016

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Green Tech Center

Huset er rejst med rekordfart. Kun tre måneder efter første spadestik blev der holdt rejsegilde for Resilience House, som åbner i 2017.

-I dag skal vi takke de mange kræfter, der er med til at få Resilience House op og stå, sagde Jørgen Andersen, direktør for Green Tech Center og fortsatte:

-I Resilience House får vi et meget flot og kreativt hus med mange specielle løsninger og en flot indretning, som de fremtidige lejere vil komme til at nyde at færdes i, når huset står klar til næste sommer. Huset er blevet rejst med rekordfart, og det skal alle have en stor tak for.

Byggeri med fart på
Det er gået stærkt. Det er blot tre måneder siden, at første spadestik til Resilience House blev taget, og i går kunne både gæster og en tilfreds bestyrelsesformand, Mogens Vig Pedersen, konstatere, at byggeriet af huset er kommet langt, og at ”Resilience House indtil videre ser meget resilient ud”, som bestyrelsesformanden med et glimt i øjet udtrykte det.

Udover at man til rejsegildet kunne se plantegninger og indretningsforslag af Resilience House, var der mulighed for at komme på en lille guidet rundtur i det spændende byggeri, hvilket mange af de ca. 60 fremmødte, hvoraf flere var de fremtidige lejere og partnere, benyttede sig af.

Vejle er med i front
-Resiliens er blevet en del af Vejles DNA, og vi er frontrunner på området i Skandinavien. Og nu står vi så her til rejsegilde for Danmarks – og måske verdens – første resiliente hus. For hvor skulle det ellers ligge, hvis ikke i Vejle, sagde borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Arne Sigtenbjerggaard er stolt af, at Vejle Kommune er med i det globale netværk ’100 Resilient Cities’ og han benyttede lejligheden til at takke de tre investorer Bagger-Sørensen Invest, Insero og Casa for med Resilience House at være med til at forankre Vejles position som Resilient City.

Det er planen, at Resilience House skal stå klar til brug fra sommeren 2017.