Oplev 10 kunstværker om Vejles fortid, nutid og fremtid

Oplev 10 kunstværker om Vejles fortid, nutid og fremtid

26. august 2020

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: ALBUM 2020

Mød ALBUM 2020 - en udstilling med 10 kunstværker af 12 kunstnere i Vejles byrum. Værkerne forholder sig enten til byens fortid, nutid eller fremtid, og kan opleves frem til den 30. september.

Fra fredag den 21. august til onsdag den 30. september vil Vejlenserne blive mødt af kunst de mest uventede steder i Vejle – bl.a. i en rundkørsel, på biblioteket og som trædesten ved en kirke. Udstillingen hedder ALBUM 2020, og formålet er at skabe dialog og interaktion mellem byens professionelle kunstnere og borgerne i Vejle.

En udstilling om Vejle

Med ALBUM 2020 ønsker Vejles professionelle kunstnere at give borgerne en mulighed for at se deres egen by med nye øjne. Flere værker tager udgangspunkt i Vejles historie. Bl.a. byens biologiske og botaniske forhistorie, former og struktur, landskab og Vejles kulturelle DNA.

– Kunstnerne har haft frit spil til at skabe et unikt værk med udgangspunkt i Vejle. Men vores fælles formål har været at gå i dialog med Vejlenserne og skabe oplevelser om samtidskunsten i Vejle, siger Helle Koch, som står bag ALBUM 2020 sammen med kunstner Lene Noer.

– Med ALBUM 2020 håber vi, at udstillingen vil være med til at give et indblik i Vejles historie og nutid, og at den vil være med til at vække til eftertanke om Vejles identitet, tilføjer Lene Noer.

I løbet af udstillingsperioden er der flere arrangementer, hvor man kan høre nogle af kunstnerne fortælle om de tanker, de har gjort sig om deres værker, og der vil også være mulighed for at stille spørgsmål. Derudover arrangeres der guidede cykelture med kunsthistoriker Tanja Rix-Nielsen, som fortæller om værkerne.

Se datoer og tidspunkter på ALBUM 2020s Facebookside her