Ønsker ny politiskole til Vejle

Ønsker ny politiskole til Vejle

05. april 2016

Tekst: Vejle Kommune
Foto: Nils Rosenvold

Vejle vil have den nye politiskole til byen og har både bygningerne og beliggenheden til at kunne rumme den nye politiskole og centret for efter- og videreuddannelse.

Vejle Kommune har i et brev til Justitsministeriet lagt billet ind på det nye center, som skal rumme både politiskole og efter- og videreuddannelse i form af specialuddannelser og diplom- og lederuddannelser. Vejle har de ideelle bygninger tæt ved lufthavn og jernbane og lige ud til motorvejen. Samtidig ligger Vejle centralt placeret midt i Danmark, og det vil være attraktivt, når det gælder rekruttering af både lærere og elever.

– Vejle er en oplagt mulighed, når Justitsministeriet skal beslutte, hvor den nye politiskole skal ligge, siger Vejle Kommunes borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Vejle ligger utrolig godt midt i det jysk/fynske område, og logistikken er optimal med Billund Lufthavn, togafgange mod Århus/Aalborg og København flere gange i timen og fem motorvejsafkørsler. Og så ligger Vejle tæt ved de moderne skydebanefaciliteter i Vingsted, forklarer han.

Kan overtage uddannelsesinstitution
Vejle kan også tilbyde velegnede bygninger, der hurtigt og økonomisk kan indrettes til en politiskole.

– Vi har f.eks. Soldalen 8, som sidst har været indrettet til University College Lillebælts (UCL) sygeplejerskeuddannelse. Den ligger ugenert og lige ved motorvejsafkørsel Syd. I dag er UCL flyttet til Sundhedshuset. Bygningen kan let indhegnes, og der er gode muligheder for at tilpasse og evt. bygge til, understreger borgmesteren. Men der er også flere andre muligheder i Vejle.

– Vejle er allerede en meget attraktiv studieby med mange studerende på de mellemlange og videregående uddannelser, og vi kan tilbyde et meget tæt samarbejde med de øvrige uddannelsesinstitutioner, lover Arne Sigtenbjerggaard.

Rigspolitiet har i mange år i stort omfang brugt Vejle til efteruddannelsesaktiviteter m.v. i tæt samarbejde med hotellerne.

Også Vejle Politi rummer i dag en bred vifte af politiopgaver med bl.a. hundepatrulje og tungtvognscenter.