Nyt mountainbikespor slår Vejle fast som cykelkommune nr. 1

Nyt mountainbikespor slår Vejle fast som cykelkommune nr. 1

03. maj 2019

Et udfordrende spor, der samtidig bliver kommunens mest bynære, og som kan bruges af alle - lige fra nybegynderen til den garvede.

Racercyklisterne har længe vidst det. Det er også old news for mountainbikerne. Og senest er det selveste verdens største cykelløb, Tour de France, der er blevet klar over det.

Vejle har med sit bakkede landskab de bedste cykelbetingelser i Danmark og er ubetinget landets bedste cykelkommune, som satser bredt på racer-, MTB-, tur- og hverdagscykling.

Det bliver bøjet ud i neon, når kommunens nye mountainbikespor bliver indviet i Sønderskoven, tirsdag 7. maj kl. 17.

Tiltrækker cyklister fra nær og fjern

Med det nye spor tilbyder Vejle Kommune nu mountainbikespor på hver sin side af fjorden – i både Nørreskoven og Sønderskoven.

– Vi oplever en stor interesse for vores bakkede landskab både blandt almindelige cykelturister, men især også fra racercyklister og mountainbikers. Vi ved, at når der åbner et nyt spor, kommer ryttere gerne langvejs fra for at prøve det af, siger Karl Erik Lund.

Det nye spor bliver 8 kilometer langt og forcerer undervejs godt 200 højdemeter. Men i modsætning til Nørreskov-sporet, der er et udpræget konkurrencespor, bliver Sønderskov-sporet for alle – både nybegynderen, den erfarne rytter, den lokale og turisten.

Et længe efterspurgt spor

Det nye mountainbikespor er dog ikke kun en turistattraktion. Det er i høj grad en del af det åbne og tilgængelige idræts- og bevægelsesmiljø, kommunen ønsker at give sine borgere.

– Vi ved, at sporet har været efterspurgt længe, både af klubber og ikke mindst dem, der selv tager en tur i skoven. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at åbne sporet sammen med borgerne i Vejle Kommune og ikke mindst se det blive brugt, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv og fortsætter:

– Vores ambition er at få så mange i bevægelse som muligt, så støv endelig din mountainbike af, og kom ud og prøv det af.

Et hensynsfuldt spor

Sønderskov-sporet er samtidig anlagt, så det tager maksimalt hensyn til alle skovens brugere.

– Vi har anlagt mountainbikesporet, således der kun er et meget lille stykke, hvor både cyklisterne og de øvrige skovbrugere skal færdes sammen. Resten af den otte kilometer lange rute bliver med adskilte spor. Det er vigtigt for os, at vi giver god plads og muligheder til alle, der bruger vores skove, hvad end det er lokale beboere eller turister, og samtidig til gensidig hensyntagen, uanset om du går tur med hunden eller er på to hjul, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget.

Det nye mountainbikespor indvies på tirsdag 7. maj kl. 17 ved Granhytten i Sønderskoven, Søndermarksvej 117D, med taler, pølser og brød. De, der har lyst til at prøve kræfter med det nye spor, er velkomne til at tage deres egen mountainbike med. Ellers er der et begrænset antal cykler, man kan låne.