Nyt domicil skal fremtidssikre Danespos globale udvikling

Nyt domicil skal fremtidssikre Danespos globale udvikling

24. januar 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Kartoffelvirksomheden Danespo i Give holdt officiel indvielse af nyt hovedkvarter med taler af blandt andet Vejles borgmester.

150 til 200 gæster troppede tirsdag op på Dyrskuevej 15 i Give, hvor en af byens største virksomheder holdt officiel indvielse i sit nye domicil.

Kartoffelvirksomheden Danespo havde valgt at holde den officielle indvielse på årsdagen for datoen, hvor Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, havde taget det første spadestik til projektet.

Indvielsen af Danespos nye hovedkontor bragte omkring 150 til 200 gæster og samarbejdspartnere sammen på virksomhedens nye adresse på Dyrskuevej 15 i Give.

Direktør: Vi er glade for at være i Give
Administrerende direktør Jens Holstborg takkede medarbejdere og samarbejdspartnere i sin tale. Blandt andet takkede han Vejle Kommune for godt samarbejde omkring køb af den 26.000 kvadratmeter store erhvervsgrund, som Danespo købte af kommunen i 2017, efter en proces, hvor man havde overvejet flere nye placeringer.

– I dag er vi glade for, at vi valgte at blive her i Give og er i stand til at bidrage til udviklingen af byen, samt den fortsatte udvikling af den stærke fødevareklynge, der findes i Vejle Kommune, sagde Jens Holstborg.

Danespos nye hovedkvarter består af 1000 kvadratmeter kontorbygning, 2000 kvadratmeter forædlingsfaciliteter og 1500 vækstdrivhus og er bygget af den lokale Give-entreprenør KTErhvervsbyg.

– Det primære formål med de nye faciliteter er at sikre den fortsatte udvikling og forædling af nye kartoffelsorter til verdensmarkedet. Vi er en global aktør, og vi er nødt til at være fremsynede i vores udvikling, så vi kan sikre, at vi både er konkurrencedygtige i Danmark og resten af verden, forklarede Jens Holstborg.

Der var mange gæster og samarbejdspartnere ved den officielle indvielse af Danespos nye hovedkontor. Blandt andet Gyda Bay, der er COO i Food Innovation House, hvor Danespo er en blandt mange samarbejdspartnere.

– Udvidelse er godt tegn for væksten
Ligesom for et år siden, hvor Vejles borgmester tog det første spadestik, var Jens Ejner Christensen til stede ved indvielsen, hvor han ønskede Danespo tillykke med færdiggørelsen af det nye hovedkontor.

I sin tale understregede borgmesteren, at det var en glæde for ham at se, at en ledende fødevarevirksomhed investerer i nye bygninger og faciliteter. Han mente, at det viste gode tegn for væksten i Vejle Kommune.

– Danespo er for mig et godt eksempel på den type virksomheder vi har i Vejle Kommune. I er en blandt mange stærke fødevarevirksomheder i vores kommune. I kombinerer et højt vidensniveau med effektiv produktion, og I sætter aftryk i udlandet, hvor I eksporterer til mere end 40 lande verden over, sagde Jens Ejner Christensen.

Borgmesteren takkede Danespos ledelse for at have købt erhvervsjord af kommunen, og pointerede, at Vejle Kommune står klar som en aktiv samarbejdspartner for virksomhedens videre udvikling.

Sådan ser Danespos nye vækstdrivhus på 1500 kvadratmeter ud. Klik på billedet for at se flere billeder fra indvielsen af Danespos nye hovedkontor i Give.