Nyt bageri åbnet i Vejle

Nyt bageri åbnet i Vejle

06. september 2016

Tekst: Charlotte Holm Andersen
Foto: Charlotte Holm Andersen

For Emma er et bageri, der udelukkende producerer og sælger gluten- og laktosefri produkter. Indehaver Helle Stjernholm Bagger-Sørensen slog dørene op til butikken for et par uger siden, og siden er det strømmet til med kunder. Hun er nu på udkig efter lokaler i andre byer

I Vesterbrogade 11 i Vejle har Helle Stjernholm Bagger-Sørensen åbnet ét af Danmarks eneste bagerier, der udelukkende producerer og sælger gluten- og laktosefrit brød, kager og specialiteter i form af bl.a. pesto og marmelade. Derudover er bageriet også certificeret som et økologisk bageri.

– Vi har haft så travlt, at jeg slet ikke har nået at markedsføre For Emma rigtigt endnu, og jeg har også lige bestilt et kasseapparat mere, for vi kan ikke klare os med det ene, vi har, siger Helle Stjernholm Bagger-Sørensen og smiler.

Knokler på 14-16 timer i døgnet
Det er en glad, men også træt indehaver, der tager imod. Det har været nogle hårde uger op til åbningen af For Emma den 24. august, og med den store efterspørgsel bliver det til ekstra lange dage.
Indehaveren fortæller, at hun typisk møder ind klokken 3 eller 4 om morgenen og går hjem klokken 18 eller 19 om aftenen.

– Jeg synes, det er så sjovt at være i bageriet, det er sjovt at knokle og eksperimentere, forklarer Helle Stjernholm Bagger-Sørensen.


Det hele er gået så hurtigt, at der endnu ikke har været tid til at lave en bog med opskrifter til bageriet, så de bruger stadig Helle Stjernholm Bagger-Sørensens håndskrevne opskrifter og skalerer op. Efter mange års eksperimenter med at bage gluten- og laktosefrit har hun flere mapper fyldt med opskrifter.

P.t. har hun 5 ansatte, blandt andet søsteren Tine Stjernholm, som har været med helt fra begyndelsen. Hun søger i øjeblikket efter yderligere to ansatte.

Stor efterspørgsel – også fra ikke-glutenallergikere
For Emma henvender sig særligt til folk, der lider af sygdommen cøliaki, som også bliver kaldt glutenintolerance. Sygdommen viser sig ved overfølsomhed over for nogle proteiner, som findes i korn. Gluten findes især i hvede, byg og rug.

Og det har vist sig, at Helle Stjernholm Bagger-Sørensen havde ret i sin antagelse om, at der er efterspørgsel på produkter til gluten- og laktoseallergikere, for det strømmer til med kunder. Da Mikropol var forbi i dag ved åbningstid var der allerede flere kunder i butikken.

Folk, der ikke lider af cøliaki, har også vist sig som en stor kundegruppe.
– Der er flere kunder, der fortæller mig, at de har det bedre med at spise vores produkter, fordi de tror på, at vores produkter er mere rene. Men det er godt nok kommet bag på os, hvor mange, der handler her, som ikke lider af cøliaki, forklarer indehaveren.


Indehaveren har lejet sig ind på Vesterbrogade 11 i Vejle. 

På jagt efter lokaler andre steder
– Det går så godt, at vi allerede nu er begyndt at kigge efter egnede lokaler i de større byer som Odense, Aalborg og Aarhus, afslører hun.

På sigt vil hun også producere og sælge til bl.a. restauranter, hoteller og institutioner.