Nu skal kandidater til prisen som årets iværksætter indstilles

Nu skal kandidater til prisen som årets iværksætter indstilles

01. oktober 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Stjernegaard Fotografi & Film

I hele oktober er det muligt at indstille sin egen eller en anden virksomhed til Iværksætterprisen 2020.

For tredje år i træk er det muligt at indstille sig selv eller en anden virksomhed som kandidat til Iværksætterprisen. Vinderen findes udelukkende blandt de opstillede kandidater, og derfor håber Morten Damgaard Nielsen, erhvervschef i Vejle Kommune, at der kommer mange indstillinger til prisen.

– At blive indstillet til Iværksætterprisen er en stor anerkendelse for det arbejde, man har lagt i sin virksomhed. Derfor er min opfordring, at man benytter muligheden til at indstille vores dygtige iværksættere, og anerkende deres store indsats. Det betyder meget for dem, og de fortjener det, siger Morten Damgaard Nielsen.

På www.vejle.dk/iværksætterpris er det muligt at indstille sin kandidat til Iværksætterprisen 2020. Indstillingen skal ske senest 31. oktober.

Rollemodel

Vejle Kommune har en lang tradition for at fokusere på iværksætteri. Iværksættere bidrager til nye arbejdspladser og skaber dynamik i erhvervslivet og økonomisk vækst i kommunen. Derfor er prisen også en mulighed for at fremhæve de gode iværksætter-rollemodeller.

– Vi vil gerne fremhæve og hylde vores mange dygtige og ambitiøse iværksættere for den indsats, de investerer i deres virksomhed. Det er nemlig vigtigt, at vi fortsat kan skabe den gode iværksætter-rollemodel, som kan inspirere andre, og derfor er Iværksætterprisen vigtig for start-up-virksomheder i Vejle Kommune, siger Morten Damgaard Nielsen.

Hvem kan indstilles til prisen?

For at komme i betragtning til Iværksætterprisen skal virksomheden opfylde nogle kriterier. I indstillingen lægges der vægt på følgende udvælgelseskriterier:

  • Virksomheden har CVR-nummer i Vejle Kommune og er etableret inden for de sidste 5 år.
  • Virksomheden har præsteret de første gode resultater inden for eksempelvis et eller flere af disse områder: Omsætningsvækst, indtjeningsvækst, medarbejdervækst, produktudvikling og har demonstreret vækstpotentiale.

I bedømmelsen lægges der vægt på en saglig begrundelse, som underbygges af tal og konkrete eksempler.

Pris og dommerkomite

En særlig udvalgt dommerkomité skal vurdere og udvælge den endelige vinder af Iværksætterprisen 2019. Dommerkomiteen består af følgende:

  • Morten Damgaard Nielsen, erhvervschef, Vejle kommune
  • Tre repræsentanter fra Vejle Iværksætterfond
  • Christian Bjerre Bojsen, 3B CONSULT (medlem af CONNECT Denmark)

Prisen uddeles af Vejle Kommune i samarbejde med Vejle Iværksætterfond. Vinderen af Iværksætterprisen 2020 får 10.000 kr. fra Vejle Iværksætterfond, et kunstnerisk værk og et diplom fra Vejle Kommune. Derudover modtager vinderen et gavekort fra CONNECT Denmark til et Springboard, hvor virksomheden kan få sparring på deres forretningsplan fra et professionelt ekspertpanel.

Læs mere og indstil kandidater på www.vejle.dk/iværksætterpris.