Nu kører Vejles shuttlebus igen gratis til områdets turistattraktioner

Nu kører Vejles shuttlebus igen gratis til områdets turistattraktioner

26. juni 2020

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: VisitVejle

Rute 219 er igen klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner. Første tur er lørdag den 27. juni fra Vejle Trafikcenter.

Fra den 27. juni til 9. august er det igen muligt at blive fragtet gratis rundt til forskellige turistattraktioner i Vejle Kommune. Dermed gentager VisitVejle succesen fra 2019, hvor konceptet fik en varm velkomst af både turister og kommunens borgere, som benyttede rute 219 flittigt til at opleve områdets attraktioner.

Konceptet er kendt fra verdens storbyer som hop-on hop-off – i Danmark vil vi nok sige stig-af og stig-på. Der er tre afgange om dagen, så du kan tage bussen retur, når du er klar til at vende hjem. Shuttlebussen har faste stop langs ruten, som fra Vejle Trafikcenter kører til Jelling, Givskud, LEGOLAND og Randbøldal. Det er nemt, og det er gratis.

Se hele køreplanen her

– I 2019 oplevede vi stor interesse for konceptet, og derfor er det dejligt, at vi igen i år har mulighed for at tilbyde denne service, når Vejle-området skal opleves, siger erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen.

Busruten binder Vejle sammen med turistfyrtårnene LEGOLAND, Givskud Zoo og Kongernes Jelling, men den kommer også forbi byens overnatningssteder. Målet er, at bussen skal hjælpe turismevirksomhederne med at tilbyde deres gæster endnu bedre service.

Hold øje med rute 219

Hold ekstra godt øje med rute 219 denne sommer. Det har nemlig ikke været muligt at nå at foliere bussen med løver og LEGO-drager, som gjorde shuttlebussen meget iøjnefaldende i 2019. Det er corona-situationen og genåbningen af turistattraktioner, som har haft indflydelse på arbejdet med shuttlebussen, og derfor er den blå i år.

– Denne corona-sommer bliver noget helt specielt. Grænserne er åbnet igen, og samtidig vælger flere måske at holde ferie i Danmark i år. Men bussen er for alle, og ikke kun turister der rejser til området. Har kommunens borgere lyst til at være turist i nærområdet, så kan de passende hoppe på bussen, siger Morten Damgaard Nielsen og tilføjer:

– Shuttlebussen vil være med til at brande os som en turistvenlig kommune, og forhåbentlig være med til at trække flere turister til området, som får øjnene op for Vejle, fortæller Morten Damgaard Nielsen, som ser frem til en sommer med forhåbentlig mange gæster.

Følger officielle retningslinjer

Corona-situationen betyder, at Vejles shuttlebus følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, som gælder for anden kollektiv transport. Det indebære bl.a. nedsat passagerkapacitet, og der vil i bussen være opsat plakater på forskellige sprog med yderlig information om opfordringer til de rejsende.

Læs mere om de aktuelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne her