Nu kan du igen søge legat til erhvervsrettet efteruddannelse

Nu kan du igen søge legat til erhvervsrettet efteruddannelse

23. marts 2021

Tekst: Rune Hansen

Unge med tilknytning til Vejle Kommune har igen i år chancen for at søge Arbejdsmarkedsudvalgets legat, der skal hjælpe erhvervsuddannede med at blive fagligt klogere.

Hvis du har afsluttet en erhvervsuddannelse inden for de seneste 2 år og har tilknytning til Vejle Kommune, så kan du måske få 5000 kr. til at gøre dig fagligt klogere.

Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg har nemlig besluttet, at de igen i år vil uddele tre gange 5000 kr., der skal bidrage til, at erhvervsuddannede får mulighed for at dygtiggøre sig. Det sker i form af det legat, som udvalget uddelte første gang i 2020.

Udvalgsformand Anja Daugaard (LA) håber, at legatet kan være en hjælp for de tre modtagere. Samtidig skal det bidrage til at skabe positiv opmærksomhed omkring deres uddannelser.

– Der er rigtig mange spændende karrieremuligheder for de erhvervsuddannede, og samtidig har vi stor brug for deres kompetencer på arbejdsmarkedet. Derfor har vi valgt at uddele legatet, så vi kan hjælpe tre engagerede mennesker med at dygtiggøre sig, samtidig med at vi slår et slag for erhvervsuddannelserne, fortæller hun.

Modtagerne skal bruge pengene på at videreuddanne sig eller på anden måde videreudvikle sig fagligt i forhold til den erhvervsuddannelse, de har taget. Legatet kan fx. bruges som tilskud til en rejse med fagligt indhold eller til et relevant uddannelsesforløb.

Interesserede skal selv sende en ansøgning på Vejle Kommunes hjemmeside senest 18. april, og det er hensigten, at legatet uddeles ved et arrangement i Byparken i starten af maj.