Nu bliver det nemt at opleve naturen

Nu bliver det nemt at opleve naturen

06. september 2021

Tekst: Dansk Cykelturisme
Foto: Dansk Cykelturisme

Om et par år får hele Danmark et nyt rekreativt netværk, som gør det nemt at komme rundt i naturen på cykel og til fods. I Vejle er processen allerede i fuld gang.

Hvis du har været i Skibet eller Jerlev for nylig, har du måske bemærket nogle nye, lysegrønne skilte i området. De skal vise vej i et kommende, landsdækkende og meget fleksibelt netværk, som Dansk Cykelturisme, Dansk Vandrelaug og Dansk Kyst- og Naturturisme er ved at etablere i samarbejde med en række kommuner og destinationsselskaber. Friluftsrådet har støttet projektet med 5 millioner kroner, og som samarbejdspartner er Vejle Kommune lige nu med til at teste skiltningen i det kommende netværk.

– Målet med projektet er at give flere mennesker nem adgang til alt det, Danmark har at byde på, fortæller Marco Berends, der er projektleder hos Dansk Cykelturisme, og fortsætter:

– Vi vil inspirere alle til at komme ud og opleve naturen i fritiden – til fods, på cykel eller på vandet. Både danskerne og de gæster, der besøger os fra ind- og udland.

Bevæg dig punkt for punkt

I det nye netværk skal man ikke cykle eller vandre fra A til B, men kan planlægge sin helt egen tur – kort eller lang. Naturskønne strækninger bliver bundet sammen med knudepunkter, hvor man frit kan vælge, i hvilken retning man skal fortsætte. Derfor kan man også nemt forkorte eller forlænge turen, når man er taget af sted, for eksempel hvis vejret er dårligt, eller man har mere energi end forventet. Og det bliver let at finde rundt.

– Vi gør jo i forvejen meget for at inspirere turister og borgere til at komme ud i naturen og bevæge sig, blandt andet gennem vores hjemmeside og Udeliv Vejle, fortæller Kristina Klingenberg Friedrichsen, der er cykelturisme- og markedsføringskoordinator hos VisitVejle, og tilføjer:

– I det nye projekt kan vi være med til at aktivere flere smukke strækninger i området, og alle kan planlægge præcis den oplevelse, de lige har lyst til.