Nordhuset – Et nyt rådgiverhus i Vejle

Nordhuset – Et nyt rådgiverhus i Vejle

10. juni 2021

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Bank, revisor, advokat, forsikring og mægler – alt sammen under samme tag. Det er virkeligheden i BS Invests nyindviede rådgiverhus. Flere af de nye lejere er flyttet nord for Vejles bakker efter årtier i Vejle by.

Det har ikke været svært at leje lokalerne ud i Nordhuset – BS Invests nye erhvervsklyngehus på Dandyvej i Vejle.

Det fortæller Martin Sørensen, der som ejendomschef i BS Invest har stået for at leje Nordhusets 4500 kvadratmeter ud til interesserede virksomheder.

– Da vi indviede det nye hus var alle lokaler udlejede. Det er første gang, at vi har formået at leje alle lokaler i et nybygget hus ud inden at huset har stået færdigt, fortæller Martin Sørensen, der også havde ansvaret for udlejningen af BS Invests første seks huse i erhvervsklyngen Dandy Business Park.

En ny rådgiverklynge

I Dandy Business Park er hvert hus præget af et tema, så virksomhederne, der flytter ind kan være en del af en klynge, eftersom de arbejder inden for nogenlunde samme emne.

Det gør sig blandt andet gældende med Food Innovation House, der henvender sig til fødevarevirksomheder; Green Tech House, der henvender sig til virksomheder, der arbejder med grøn teknologi; og i AI Innovation House, hvor virksomhederne alle arbejder med digitalisering eller kunstig intelligens.

– Det nye hus på Dandyvej er et rådgiverhus, hvor man i et og samme hus har bank, revisor, advokat, forsikring, ejendomsmægler og erhvervsmægler. Vores håb er, at rådgiverklyngen vil skabe nye synergier til gavn for lejerne, som vi har set det i vores andre erhvervshuse, hvor samspillet mellem virksomhederne fungerer rigtig fint, siger Martin Sørensen.

Samlet set er otte virksomheder flyttet ind i Nordhuset, der fremover skal være arbejdsplads for ca. 200 medarbejdere. Dermed har det samlede antal af medarbejdere, der har fast arbejdsplads i et BS Invests huse i Nordhuset og i Dandy Business Park i Vejle Nord rundet 1000. Ifølge Martin Sørensen er det samlede antal 1080.

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (tv) og bestyrelsesformand for BS Invest, Steen Bagger-Sørensen, klippede 18 maj 2021 den røde snor, der markerede indvielsen af Nordhuset.

Fra Vejle C til Vejle N

Flere af de nye virksomheder, der er flyttet ind i Nordhuset, har i årtier haft adresse i Vejle by. Nogle af virksomhederne har haft kontorer i Vejle by i mere end 35 år.

Men ifølge Martin Sørensen, er det ikke utænkeligt, at man i de kommende år vil se en tendens, hvor flere virksomheder søger ud af Vejles bykerne for at få mere fleksibilitet og en lettere transportadgang til og fra virksomheden.

– Vi kan se, hvordan en gade som Flegmade er ved at blive transformeret fra en industrigade til en gade med boliger. Den udvikling kan man godt forstille sig vil fortsætte, og vi kan godt se en fremtid, hvor små- og mellemstore virksomheder vil fortsætte med at være til stede i Vejle by, mens de store virksomheder eksempelvis flytter op til Vejle Nord, hvor de kan få mere plads, og hvor det er lettere at komme til og fra for medarbejdere og kunder, forklarer han.

Men det er ikke kun etablerede virksomheder, der har været til stede i Vejle i mange år, der har valgt at flytte ind i Nordhuset. BS Invest har også formået at lokke et par nye virksomheder til Vejle. Det drejer sig blandt andet norske OHT, der opererer med transport og løft af tunge materialer til havvindmølle-sektoren.