Mødeindustrien går nye veje

Mødeindustrien går nye veje

04. juli 2017

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Planner Days

Mødeindustrien skal i fremtiden tilbyde færre hyldevarer. I stedet skal faglighed og unikke løsninger sikre, at kundernes behov, ønsker og forventninger bliver indfriet.

Sådan lyder konklusionen efter Planner Days i år lagde vejen forbi Vejle. Planner Days er mødeindustriens årlige konference, som har til formål at inspirere, dele ny viden og skabe netværk der kan bidrage til udviklingen af branchen.

Et møde, er ikke bare et møde
Den overordnede tendens er, at mødeindustrien skal bevæge sig væk fra ”one size fits all” tilgangen. I fremtiden skal møde- og konferencestederne i højere grad tilpasse produktet til kundens specifikke behov. Kunden har nemlig ikke altid den samme faglige indsigt eller kendskab til mulighederne, og det er denne faglighed branchen generelt skal byde ind med i kontakten for at skabe den bedste oplevelse hver gang, og ikke kun levere den varer der bliver efterspurgt.

-Mødeindustrien er eksperterne. Og det er denne ekspertise og faglighed vi skal blive bedre til at bistå med i kontakten med kunden. På den måde sikre vi, at kunden som minimum får det output der forventes, og at vi har de bedste muligheder for at levere den gode oplevelse, siger Annette Kruse, projektleder ved Meeting Vejle.

Galleri: Billeder fra Planner Days i Vejle

Omfavn kunderne
‘Når mentalt og digitalt smelter sammen’ var dette års tema til Planner Days. Derfor var der også meget forskellige oplægsholdere til konferencen, og en af dem var digital trendekspert Christiane Vejlø. Hun fortalte om forskellige elektroniske hjælpemidler, som mødeindustrien er nødt til at omfavne, fordi det dels letter arbejdsgangen, og dels er noget kunderne forventer bliver brugt.

Derudover var der forskellige workshops, hvor deltagerne kunne arbejde mere konkret med eksempelvis kundepleje, at optimere sin planlægning eller blive en bedre projektleder.

Planner Days besøgte Vejle til den årlige konference for mødeindustrien

-Det var nogle fantastiske dage, og et fedt arrangement. Relevante workshops, spændende oplæg og et fantastisk koncept, der gjorde det let og naturligt at få skabt nogle nye netværk i branchen. Og når netværksdelen kombineret med de forskellige aktiviteter fungerer så naturligt, bliver det også meget mere naturligt at snakke forretning og finde fælles flader, hvor et samarbejde kan opstå, fortæller Annette Kruse.

Viste Vejle frem
De 100 mødedeltagere til Planner Days fra hele landet fik samtidig mulighed for at se lidt nærmere på Vejle og byens møde- og konferencefaciliteter. Derudover spiste deltagerne frokost på fire forskellige madsteder, og lagde turen forbi Økolariet og Spinderihallerne.

-Mange kendte allerede Vejle som møde- og konferenceby, men mange har opdaget nye sider af byen, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger. Vi håber naturligvis, at Vejle kommer i betragtning næste gang de planlægger møder eller konferencer, siger Annette Kruse, der glæder sig over et godt samarbejde med Torvehallerne, Munkebjerg Hotel, Vingsted Hotel- og konferencecenter og Hotel Vejlefjord, der havde stor andel i at vise Vejle frem til de mange fagfolk der deltog i Planner Days.