Meeting Vejle vil have mega events til Vejle

Meeting Vejle vil have mega events til Vejle

03. september 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Meeting Vejle

Meeting Vejle vil i fremtiden udelukkende fokusere på såkaldte mega events. Indsatsen skal positionere og brande Vejle som konferenceby og skabe større værdi for Meeting Vejle samarbejdet.

Meeting Vejle skal i fremtiden hente 3-5 internationale mega events til Vejle om året, og kun fokusere på events som passer ind i kernefortællingen om Vejle. Sådan lyder ambitionen fra Maria Sommer, som er ny koordinator for Meeting Vejle. For at indfri ambitionerne vil Meeting Vejle bruge tiden på udvikling af skræddersyede oplevelser til konference-turisterne i stedet for drift.   

Mega events til Vejle
Meeting Vejle vil ikke længere fokusere på at tiltrække alle event, men kun fokusere på internationale mega events. Med mega event forstås, at det er internationale konferencer med 500 – 1200 deltagere, før Meeting Vejle går ind i arbejdet.   

-Deltagerantallet er ikke altafgørende, men arrangementet skal være meget specielt, hvis Meeting Vejle skal gå ind i arbejdet med events under 500 deltagere. Det vigtigste er dog, at de events vi får til byen passer ind i den fortælling om Vejle, som vi ønsker at fortælle. Det skal være store internationale prestige-konferencer indenfor et område, der passer ind i kernefortællingen om Vejle, fortæller Maria Sommer.

Udover fokus på kernefortællingen er der også andre krav, som er afgørende for om Meeting Vejle i fremtiden vil bruge resurser på eventen. Det skal bl.a. være en unik konference med mulighed for at indgå i et samarbejde, som tilfører konferencen et nyt niveau og skaber den gode oplevelse.

Sport, fødevarer og resiliens
Møde-industrien er ifølge Maria Sommer en af de størst stigende brancher indenfor turisme. Men det er også en branche med hård konkurrence, hvor der hidtil har været meget fokus på at levere den bedste service. Men faktisk er det i stedet oplevelser. der efterspørges.

– Vores samarbejdspartnere leverer allerede service af høj kvalitet. Det vi gerne vil bidrage til er, at konferencedeltagerne får en ekstra oplevelse, når de er her, for det ved vi, der efterspørges. Derfor fokuserer vi på nogle af de områder, hvor Vejle skiller sig ud, fortæller Maria Sommer, og peger på sport, fødevarer og resiliens som de kernefortællinger, Meeting Vejle vil fokusere på.

– Cykelturisme er et af de områder, hvor Vejle-området virkelig har sin styrke og kan levere en oplevelse, som ikke kan fås andre steder. Det kuperede terræn og mange stigninger gør det unikt, og vi kan tilbyde et væld af oplevelser uanset om man er motionist eller vil nyde naturen og området på to hjul, siger Maria Sommer

Bredere samarbejde
For at kunne levere de oplevelser, mødeturisterne efterspørger, vil Meeting Vejle fokusere på et bredere samarbejde med både erhvervslivet og internt i kommunen.

– Alle relevante kompetencer og resurser skal i spil. Derfor ser jeg frem til et bredere samarbejde med erhvervslivet og relevante aktører i kommunen. VI skal blive bedre til at udnytte de mange kompetencer og muligheder, der ligger i kommunen med henblik på at skabe den bedste oplevelse for mødeturismen, fortæller Maria Sommer.

Det nye samarbejde betyder også, at konferencer og møder som ikke opfylder de nye krav til mega events, bliver sendt direkte videre til samarbejdspartnerne, som tager sig af henvendelsen. På den måde vil Meeting Vejles opgave udelukkende være som matchmaker, og samarbejdspartnerne løser opgaven med koordinering og drift.