Mærkedag for Container Livings Kanalby-projekt

Mærkedag for Container Livings Kanalby-projekt

19. juni 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen; Container Living

Det unikke koncept Container Living fra Vejle indleder en ny fase i sit banebrydende containerprojekt i Kanalbyen. Ideudvikling og byggetilladelse er på plads – Nu starter byggefasen.

Mange danske turister kender nok følelsen af øjeblikkeligt at føle sig halvvejs i hjemme i Danmark, i samme øjeblik de i en udenlandsk lufthavnen ser en SAS-flyvemaskine.

Og tænk på den følelse af national stolthed, der overgår mange danskere, når de i udlandet ser et Maersk-skib, fyldt med containere i den karakteristiske lyseblå farve. På baggrund af, at et lille land som Danmark kan fostre verdens største containerrederi, kan man med lidt velvilje godt fremhæve containeren som et dansk symbol.

Container Living er nu rykket ind på grunden i Kanalbyen, hvor virksomhedens demonstrationsbolig skal opføres. Containerboligerne ventes at stå klar om 3-5 måneder.

En symbolsk milepæl
Men det er ikke kun på hav, vej og bane at containeren kan anvendes. Virksomheden Container Living, der holder til i iværksættermiljøet Spinderihallerne i Vejle, har i to år arbejdet på et nyt boligprojekt, hvor netop containere anvendes til at skabe modul-boliger.

Efter to års ideudvikling med at skabe kreative og bæredygtige containerboliger på land, er projektet nu klart og Container Living har fået tilladelse til at etablere de firkantede containerboliger som et showroom i Kanalbyen i Fredericia.

Byggetilladelsen tikkede ind for et par uger siden, og derfor kunne den første maskine rykke ind på grunden i Kanalbyen mandag den 19 juni.

Direktør og ideudvikler i Container Living Brian Gade, betegner dagen som en form for milepæl for den unge og ambitiøse Vejle-virksomhed.

– Vi har arbejdet på projektet i to år. Inspirationen er kommet fra den alternative anvendelse af containere i udlandet. (…) Vi har dog altid haft et ønske om, at lave noget anderledes arkitektur, hvilket containerne er en oplagt mulighed for, fortæller Brian Gade.

Klik her og sammenlign den nuværende grund med skitsen for Container Livings containerprojekt. (Foto: Torbjørn Næs Bertelsen; Container Living)

– En drøm for arkitekter
Det konkrete byggeri kommer til at bestå af to lejligheder som det lokale teater skal anvende til kunstnere. Derudover er der en ’Airbnb’ lejlighed og et par lejemål. Dertil indrettes et vinfællesskab, der skal drives som forening med fokus på fælles opbevaring og viden om vin.

Arkitema Architects fra Aarhus har været med i udviklingen sammen med Container Living. Kreativ leder ved Arkitema Architects Rolf Kjær, roser Container Livings spændende projekt.

– Det har været en interessant og spændende proces. Projektet i sig selv er en drøm for arkitekter. Det, at at tage noget, der har sejlet på verdenshavene og efterfølgende omdanne det til boliger i flotte byområder med spændende miljøer er helt vildt spændende, fortæller Rolf Kjær.

Første punkt i byggeprocessen er at opsætte en stålkonstruktion af stålspær. De første containere forventes at kunne tages i brug om 3-5 måneder.

Hos Sanistål på Ibæk Strandvej har Container Living fået opstillet en demonstrationsbolig baseret på sammenlægning af 2 lejligheder på 30 m2 til 60m2.

Demonstrationsmodel på Ibæk Strandvej
Container Living har siden sommeren 2015 haft en demonstrationsmodel placeret hos virksomheden Sanistål på Ibæk Strandvej i Vejle.

Her er to containere sat sammen med Container Livings teknologi. Hver container er 30 kvadratmeter. Det samlede indvendige boligareal i de to containere er derfor 60 kvadratmeter, mens der også er areal på terrasse og altan.

Demonstrationsmodellen på Ibæk Strandvej er meget lig de containerboliger som skal opføres på grunden i Kanalbyen. Det er dog planlagt, at der skal anvendes 8 containere, der som legoklodser placeres parvis oven på hinanden.