Lyntest i Billund Lufthavn giver hurtigere svar til erhvervsrejsende

Lyntest i Billund Lufthavn giver hurtigere svar til erhvervsrejsende

06. november 2020

Foto: SOS International

Fredag 6. november åbner SOS International en testklinik i Billund Lufthavn, hvor både borgere og erhvervsliv kan købe en hurtig COVID-19 antigentest.

Billund Lufthavn og SOS International har indgået et samarbejde, hvor SOS International supplerer det offentlige tilbud, som Region Syddanmark har i lufthavnen i form af en teststation. Hos SOS International er det muligt at booke en tid til en lyntest, der giver et resultat på COVID-19 testen på 15 minutter. Det gør det mere smidigt for erhvervsrejsende, når de er på vej hjem til familien eller kolleger.

Samarbejdet er et skridt i den rigtige retning for at få endnu mere gang i erhvervsrejserne. Der er nemlig stadig en del virksomheder med skærpede interne rejsevejledninger. Det kan lyntesten være med til at lempe på.

– Billund Lufthavn ligger i et stærkt erhvervsområde med omkring 400.000 jobs, der relaterer sig til eksporten. Så der er et udtalt behov for udenlandske erhvervsrejser. Samarbejdet med SOS International gør, at erhvervsrejsende kun skal vente 15 minutter på resultatet, før de kan komme videre. Det er en kæmpe fordel for virksomhederne, og det kan med stor sandsynlighed være med til at lempe deres interne rejsevejledninger, fastslår Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Divisionsdirektør Karin Tranberg fra SOS International lægger vægt på, at antigentesten er et supplement til det offentlige tilbud:

– Vi vil gerne bidrage til at holde samfundet i gang og støtte op om erhvervslivet. Det kan være en stor udfordring for virksomheder at undvære medarbejdere, der skal holde sig hjemme, mens de venter på at blive testet og få svar, siger Karin Tranberg.

Quicktesten er populær blandt private borgere

SOS International, der driver testklinikker med antigentest tre andre steder i Danmark, oplever også stor efterspørgsel fra private borgere, der har brug for et hurtigt svar på, om de er smittede med coronavirus.

– Vi tester rigtig mange private borgere, der ikke har symptomer, men som har brug for at være sikre på, at de ikke er smittede, siger Karin Tranberg.