Lokale virksomheder vil bekæmpe corona med nye koncepter

Lokale virksomheder vil bekæmpe corona med nye koncepter

19. marts 2020

Tekst: Jesper Lilleris

Siden coronakrisens indtog har flere lokale virksomheder i Vejle Kommune tænkt kreativt for at skabe omsætning.

Danmark er gået i stå, og det har medført store udfordringer for erhvervslivet. Det stiller krav til virksomheder om at tilpasse sig den aktuelle situation for at holde gang hjulene i en vanskelig samfundsmæssig periode.

Det har fået flere brancher til at tage corona-kampen til et nyt niveau ved at skabe forretning med nye koncepter. I Vejle-området har bl.a. lokale butikker og spisesteder netop valgt at tilpasse sig den aktuelle situation og tænkt kreativt for at udvikle nye koncepter.

Cafeer og restauranter er nogle af de virksomheder der har gjort en ekstra indsats for at skabe omsætning. Og den indsats bliver bemærket i det lokale erhvervsliv. I forbindelse med et online erhvervsmøde onsdag 18. marts om netop corona-krisen opfordrede formand for BusinessVejle Peter Skou netop til, at vi alle støtter de virksomheder som lige nu kæmper for overlevelse:

– De nye muligheder for take away fra restauranter er et fantastisk godt koncept. Hvis vi alle bestiller take away en gang om ugen, vil vi hjælpe virksomhederne enormt meget med at komme igennem krisen, og det håber jeg, at man vil støtte op om.

Støt lokal udvikling

Ifølge Maria Stilund Sommer fra MeetingVejle, som arbejder med erhvervsturisme, er det helt nødvendigt på et generelt plan, at virksomheder udvikler sig i denne svære periode.

– Det er vigtigt, at virksomheder i denne tid tænker kreativt selvom der er røde tal på bundlinjen. Det er nødvendigt at tænke i nye koncepter og tilpasse virksomheden udviklingen i samfundet og den nye situation. Man kan eksempelvis via omlægning til take away, online kurser og produktpakker generere en indkomst, som kan mindske noget af den tabte fortjeneste, siger Maria Stilund Sommer og tilføjer:

– Det er nu, at vi skal støtte vores lokale virksomheder. Køb gavekort til din yndlingsrestaurant. Drop madlavning og opvasken og bestil take away. Køb i din lokale delikatessebutik. Det er nu det gælder.

Blandt de nye lokale take away restauranter kan bl.a. nævnes Jelling Kro, Cafe Sejd i Jelling, Aagaard Kro ved Egtved og Røgeriet i Egtved. I Vejle er SmagDansk, Vanilla Chocolatier og Konditori, MadRick, MadIndustrien, Anduma Vinbar også hoppet med på take away konceptet.

www.spisudehjemme.dk kan man finde restauranter med take away og udbringning.
Her kan man også liste sin restaurant og dermed blive synliggjort.

Ligeledes kan VisitVejles Gastro Guide vejlede til gode oplevelser, hvoraf hoveddelen af guidens medlemmer tilbyder levering.

Guiden findes online her