Løbsdirektør: Dramaet på Kiddesvej kan nå nye højder

Løbsdirektør: Dramaet på Kiddesvej kan nå nye højder

20. august 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: PostNord Danmark Rundt

Ifølge løbsdirektør, Jesper Worre, er der specielt tre afgørende momenter på årets kongeetape, som vil skabe et endnu mere dramatisk cykelløb end tidligere.

Der er store forventninger til underholdningen, når feltet ruller ud på 3. etape i PostNord Danmark Rundt fra Holstebro til Vejle. Årets kongeetape er nemlig designet til drama.

– Det bliver en fantastisk kongeetape med spektakulære stigninger, masser af højdemeter og 200 km cykelløb i et smukt og krævende terræn. Hele Randbøldal-området er nyt i PostNord Danmark Rundt, og det er uendelig flot, så der er meget at se frem til, siger Jesper Worre, løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt.

Enkelstart åbner kongeetapen

Torsdagens enkeltstart i Grindsted sætter scenen for dramaet på Kiddesvej. Normalt ligger løbets enkeltstart nemlig efter kongeetapen, men ikke i år, og det giver ifølge Jesper Worre nye muligheder for holdenes taktik forud for den lange kongeetape.

–  Enkeltstarten gør, at der er nogle klassementsryttere, som skal ud og hente sekunder på kongeetapen. At holdene kender udfaldet af enkeltstarten, kan derfor betyde, at der angribes længere ude end normalt. Enkeltstarten i Grindsted får derfor betydning for, hvordan etapen til Vejle bliver kørt på det taktiske niveau, fortæller Jesper Worre.

Chr. Winthersvej får en hovedrolle

Selvom Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej har været en del af kongeetapen flere gange, har den spektakulære 19 % stigning ikke haft den hovedrolle, som den smukke scene i Vejle Vestby lægger op til. Men det laver årets etape, ifølge Jesper Worre, om på:

– Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej vil med garanti få en hovedrolle i år. Modsat tidligere år ligger stigningen på slutningen af etapen, og derfor bliver det et afgørende moment i løbet.

– Men det er ikke kun Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej feltet skal forholde sig til. Inden for få kilometer skal de også forbi hårde stigninger på Østengaard, Hopballe og Skibetvej, og det er bare inden, det går løs på Kiddesvej. At der er så mange hårde stigninger, så sent i løbet, er med til at slide på rytterne, og det åbner løbet op allerede inden, vi kommer til rundstrækningen i Vejle.

Etapen byder også på stigningen ved Ravning (Fandensdal), og indlagte bakkespurter ved Robert Jacobsen Skulpturpark og Blue Horse Stutteri.

Dramatisk finale

– Kiddesvej er stejl, og den vil altid spille en afgørende rolle i løbet. Men kombinationen af træthed og tempoet op af Kiddesvej gør, at mange kan blive sat, når der bliver rykket. Alle svagheder vil blive udstillet, og det skaber det drama, som scenen på Kiddesvej er kendt for, fortæller Jesper Worre. Samtidig påpeger han, at det faktisk ikke er på selve Kiddesvej, de fleste kører væk.

– Det handler om ikke at syre helt til i rykket for at kunne køre stærkt efterfølgende. Dem, der kører allermest væk, gør det, efter de har passeret vindmøllen og hen forbi målstregen på Koldingvej. Det er ikke nok bare at komme hurtigt op af Kiddesvej, det er hele rundstrækningen, man skal være hurtig på, hvis man vil vinde i Vejle.

Rytterne forventes at ramme Kiddesvej første gang kl. 16.50, og kl. 17.20 forventes den hurtigste mand i Vejle at krydse målstregen på Koldingvej.