Kvart million besøgte Kongernes Jelling

Kvart million besøgte Kongernes Jelling

03. januar 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Vikingetiden optager fortsat danskerne i stor stil. 2018 blev endnu et år med besøgsrekord hos Oplevelsescentret Kongernes Jelling.

De seneste år er besøgstallet hos Oplevelsescentret Kongernes Jelling kun haft én retning. Opad. Også i 2018, hvor det samlede besøgstal nu er gjort op.

226.128 gæster blev det til på museet, der giver et fascinerende indblik i vikingetidens Danmark, hvor Jelling stod som en central by, hvorfra vikingekongerne Gorm Den Gamle, Harald Blåtand og Svend Tveskæg huserede.

– Det er vi meget glade og stolte over, og vi kan konstatere, at budskabet om Kongernes Jelling er nået ud i verden. Forrige år begrundede vi det høje besøgstal med generelt dårligt vejr, men i 2018 har vejret været fantastisk, så vi kan konkludere, at vi ikke har været så vejrfølsomme, som vi troede, fortæller museumschef Hans Ole Matthiesen til Vejle Amts Folkeblad.

Første Danefæ-udstilling udenfor hovedstaden
2018 bød på masser af rundvisninger, foredrag og arrangementer. Og så lagde Kongernes Jelling museum til den store årlige Danefæ-udstilling, der viser et udpluk af det senest opdagede og mest bemærkelsesværdige danefæ, som professionelle og amatør-arkæologer har fundet i jorden gennem de seneste år.

Udstillingen, der har stor opmærksomhed fra historisk interesserede varede fra januar til oktober og det var første gang, at den traditionelle udstilling fandt sted uden for Nationalmuseets bygning i Indre København.

– Vi har haft godt fat i skoler, højskoler, gymnasier og lignende. Og så er det vores opfattelse, at mange kommer på grund af mund-til-mund-fortællingerne om Kongernes Jelling. Gæsterne tager oplevelsen med hjem og deler det med familie, venner og kolleger, som også får lyst til at opleve museet og Jellingmonumenterne, forklarer Hans Ole Matthiesen til Vejle Amts Folkeblad.