Kongen af Kiddesvej: Historisk og overlegen sejr til Remco Evenepoel

Kongen af Kiddesvej: Historisk og overlegen sejr til Remco Evenepoel

13. august 2021

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Jesper Lilleris

Remco Evenepoel var konkurrenterne overlegen på årets kongeetape i Kingdom of Cycling, og kørte majestætisk over målstregen i Vejle efter et gigantisk soloridt.

21 årige Remco Evenepoel fra Team Deceuninck – Quick-Step ligner en samlet vinder af PostNord Danmark Rundt 2021 efter en historisk sejr på årets kongeetape. Det belgiske supertalent viste skræmmende form, og sejren i Vejle betyder, at han har over halvandet minut ned til nummer to i klassementet med to etaper tilbage af PostNord Danmark Rundt. Dermed tyder alt på, at Vejles benhårde terræn igen får en afgørende betydning for den samlede vinder af løbet.

219 km fra Tønder til Vejle

Årets kongeetape på 219 km og med over 2100 højdemeter var løbets længste og hårdeste. Specielt de sidste små 100 km af etapen fra Egtved ind mod Vejle krævede diamanter i benene med stigninger ved Tørskind Grusgrav, Blue Hors, Østengaard, Chr. Winthersvej /Gl. Kongevej og løbets helt nye stigning på Højen Skovvej. Finalen i Vejle var identisk med tidligere kongeetaper med mål i Vejle med Kiddesvej som den altafgørende stigning.

2021-udgaven af kongeetapen i PostNord Danmark Rundt fik en spektakulær finale. Remco Evenepoel satte udbruddet tidligt på rundstrækningen, og kørte alene næsten alle tre omgange i Vejle. En bedrift der går over i historiebøgerne. Nærmeste forfølger var belgiske Tosh Van der Sande fra Lotto Soudal, som kom i mål halvandet minut efter sin landsmand. Mads Pedersen blev bedste dansker på en flot 5. plads 1:41 minutter efter Evenepoel.

Evenepoel vinder kongeetapen

Stor dag for Evenepoel i Vejle, hvor han blev hyldet efter sejren på årets kongeetape i PostNord Danmark Rundt

Stærkt comeback

Den suveræne sejr til Remco Evenepoel i årets kongeetape er samtidig også en form for milepæl for det belgiske stortalent. Under Lombardiet Rundt 2020 var Evenepoel impliceret i et grimt styrt, som har holdt ham ude i mange måneder.

Ritter snakker med Evenepoel efter kongeetapen

Dennis Ritter interviewede Evenepoel efter sejren i Vejle, som samtidig også er et comeback til international cykelsport efter voldsom styrt i 2020.

 

Derfor var det også en yderst tilfreds Evenepoel, som løbets speaker Dennis Ritter interviewede fra scenen i Vejle. Dagens helt store belgiske vinder var naturligvis glad for sejren, men samtidig også meget glad for at mærke formen er tilbage og teste sig selv på en yderst krævende etape med hårde stigninger.