Kør Grønt-event søger lokale samarbejdspartnere i Vejle-området

Kør Grønt-event søger lokale samarbejdspartnere i Vejle-området

11. august 2021

Tekst: Vejle Kommune

Vejle Kører Grønt er navnet på et klimavenligt mobilitetsevent, som har til formål at rette fokus på grøn transport i bredeste forstand. Eventet holdes 1. og 2. oktober i Vejle.

Elbus, elbil, elcykel og hybrider. Mulighederne for klimavenlig mobilitet er mange, og nu skal eventet Vejle Kører Grønt skabe mere interesse og forståelse for de grønne løsninger den 1. og 2. oktober i gågaden i Vejle.

Derfor søger arrangørerne netop nu virksomheder og foreninger, der vil være med til at sætte fart på grøn transport.

Klimavenlige aktører søges

Vejle Kører Grønt er et klimavenligt mobilitetsevent, der er igangsat af Vejle Kommunes Klimaudvalg og holdes i samarbejde med lokale kræfter inden for klimavenlig mobilitet.

Arrangementets formål er at sætte fokus på klimavenlige mobilitetsløsninger i bredeste forstand, hvilket ikke nødvendigvis kun afgrænses til elbiler og elcykler. Derfor opfordres alle interessenter og aktører inden for klimavenlig mobilitet til at deltage i Vejle Kører Grønt.

Vi kan tilbyde deltagere en plads på et af torvene i Vejle by, der kan danne rammerne for vidensdeling og fremvisning af netop dine grønne transportløsninger. Så hvis du kommer fra en forening, virksomhed eller lignende, der beskæftiger sig med området, så vil Vejle Kommune gerne høre fra dig.

Cykelløb og elektrificerede køretøjer

Der er allerede nu planlagt mange forskellige aktiviteter på dagene. Der bliver eksempelvis holdt et helt specielt cykelløb. I dette cykelløb er racercyklerne udskiftet med elcykler, hvilket tillader selv hverdagsmotionister at forcere det kuperede vejlensiske terræn i samme tempo, som Jonas Vingegaard besteg Mont Ventoux i dette års udgave af Tour de France.

Udover cykelløb er der rig mulighed for at blive klogere på grønne transportmuligheder, da lokale bil- og cykelforhandlere medbringer de seneste bil- og cykelmodeller inden for kategorien elektrificerede køretøjer. Det giver mulighed for at få syn for sagen og at lære mere om de nyeste modeller og teknologiske muligheder, der findes på markedet.

Sydtrafik har også meldt deres ankomst, hvor de vil fremvise en elbus, der svarer til de busser, der er skemalagt til at køre på Vejle Kommunes busruter i 2022. Denne elbus vil også indgå i transport af gæster til og fra aktiviteter rundt omkring i byen. Derudover vil der på dagene være debatter og talks med relevante virksomheder og centrale aktører, der beskæftiger sig med klimavenlige mobilitetsløsninger.

Stærke lokale kræfter bag event

Vejle Kommune står bag Vejle Kører Grønt med økonomisk støtte fra kommunens klimaudvalg, som finansierer eventet. City Vejle og BusinessVejle er allerede en del af eventet, og nu kan klimavenlige aktører i bredeste forstand hoppe med på bussen og blive en del af en spændende weekend med fokus på grøn transport.