Vejle-baseret fond vil investere 50 millioner “kloge kroner”

Vejle-baseret fond vil investere 50 millioner “kloge kroner”

14. maj 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Pressefoto

Fem familievirksomheder og 20 hands-on investorer går sammen i ny iværksætterfond, der vil investere 50 mio. kr. i grøn teknologi, fødevarer og digitalisering.

Vi har i Danmark ikke nok iværksættere, der skaber vækst og flere jobs. Det er holdningen hos bagmændene bag Hands-on Mikrofonden – en ny fond, der har fem pengestærke familievirksomheder i ejerkredsen.

– Der mangler risikovillig kapital og stærke kommercielle kompetencer, der kan hjælpe iværksættere og sætte ambitiøse mål med dem, lyder det i en pressemeddelelse fra fonden, der 28 april annoncerede sin stiftelse. Udfordringen med corona-pandemien, der har vanskeliggjort tilværelsen for tusindvis af virksomheder, har fået de fem familievirksomheder til at gå sammen med 20 hands-on investorer om en helt ny type investeringsfond.

Ifølge fonden selv vil den tilbyde ”kloge penge” ved at iværksættervirksomheder, der får en investering fra fonden, også får tilknyttet en såkaldt ”hands-on-investor”. Gerne en erfaren erhvervsperson med mange års erfaring fra vækstvirksomheder og ledelse, som bliver en del af virksomhedens bestyrelse.

– Hands-on investorerne er helt afgørende for investeringerne i Hands-on Mikrofonden. Det er erhvervsfolk med stærke kommercielle kompetencer indenfor de tre brancher vi har valgt. Personer, der har mange års kommerciel erfaring med vækstvirksomheder, ledelse og bestyrelsesarbejde, lyder det fra Jørgen Andersen, direktør i BS Invest og i den nye fond, hvis øvrige ledelse udgøres af Ove Georg Rasmussen og Johnny Bihl.

Fondens ledelse består af Johnny Bihl (tv), Ove Georg Rasmussen (i midten) og Jørgen Andersen (th).

Vil investere over 50 mio. kr.
Den nye mikrofond vil trække på et stærkt samarbejde mellem universiteter, myndigheder og private virksomheder og vil bruge dette samarbejde til at dele den stærke viden inden for forretningsudvikling, netværk og pitchtræning.

Fonden, der har base i DANDY Business Park i Vejle, forventer at investere over 50 millioner kroner i bæredygtige vækstvirksomheder inden for grøn teknologi, fødevarer og digitalisering fra hele Danmark. Fonden lægger op til, at hver virksomhed kan søge mellem 500.000 og 3 mio. kr.

– Skal Hands-on Mikrofonden gøre en forskel, er det vigtigt, at den risikovillige kapital og de kommercielle kompetencer kommer ud at arbejde i hele landet. Alle, der søger midler, vil få sparring fra Hands-on investorerne på en professionel og systematisk måde, fortæller Jørgen Andersen.

Han opfordrer interesserede vækstvirksomheder til at finde mere information på fondens hjemmeside. Afsluttende fremhæver Jørgen Andersen, at Hands-on Mikrofonden på ingen måder ønsker at lukke sig om sig selv.

Man vil derfor meget gerne samarbejde med andre investorer, private som offentlige, der er interesseret i at investere i bæredygtige vækstvirksomheder i Danmark.