Kirk Kapitals nye domicil i Vejle skal hedde Fjordenhus

Kirk Kapitals nye domicil i Vejle skal hedde Fjordenhus

28. februar 2018

Foto: Anders Sune Berg

Kirk Kapitals nye domicil i Vejle havn indvies den 9. juni. Fjordenhus bliver navnet på byggeriet, som Studio Olafur Eliasson står bag.

Til juni får Vejle endnu et kunstværk. Det sker, når Kirk Kapital slår dørene op for sit nye domicil, Fjordenhus. Det er den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson og arkitekterne på hans studio, der har tegnet byggeriet, og det bliver den første bygning, som Studio Olafur Eliasson opfører.

Fjordenhus er en sammentrækning af ‘fjordens hus’, og henviser til bygningens placering i vandet ud for Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv, som har navngivet kunstværket.

“Vi glæder os til at kunne præsentere Fjordenhus, som vi håber vil være med til at gøre Vejles havnemiljø endnu mere spændende og attraktivt som besøgsmål for både Vejlensere og kunst- og arkitekturinteresserede turister fra hele verden,” fortæller CEO i Kirk Kapital, Kim Gulstad.

Hele stueetagen bliver åben for offentligheden, hvor borgere fra ind- og udland vil kunne nyde en række kunstværker skabt af Olafur Eliasson.

“I mit arbejde med Havneøen og domicilet for Kirk Kapital A/S i Vejle har jeg forsøgt at finde ind til et simpelt organisk udtryk. Det skal føles og opleves, som om bygningerne kunne være vokset frem af sig selv og give anledning til et unikt samspil mellem vand og lys, rum og mennesker. Det synes jeg er lykkedes, og jeg glæder mig meget til at bygningen tages i brug,” siger Olafur Eliasson.

Åbningsfest for hele Vejle
For at markere byens nye kunstværk inviterer Kirk Kapital til en festlig indvielse den 9. juni i år, hvor der vil være underholdning i både børne- og voksenhøjde.

Olafur Eliasson har sammen med teamet på Studio Olafur Eliasson tegnet Kirk Kapitals nye domicil Fjordenhus i Vejle. Kunstværket indvies den 9. juni i år.