Kartoffelprisen 2020 sætter kreativiteten i centrum

Kartoffelprisen 2020 sætter kreativiteten i centrum

13. oktober 2020

Tekst: Vejle Kommune
Foto: Søren Gammelmark

Culinary Institute by VejleErhverv i Food Innovation House er vært for Kartoffelprisen 2020, og kokkekonkurrencen med den traditionelle knold i centrum kan følges via livestreaming på Facebook.

Hvem kan lave de bedste retter med en heldig kartoffel i hovedrollen? Sådan lyder opgaven når kokke dyster om Kartoffelprisen 2020 i Food Innovation House. Rammerne står Culinary Institute by VejleErhverv for, og kravene til at nyfortolke den traditionelle knold kommer til at kræve innovative og kreative løsninger.

Kartoflen benyttes ofte som tilbehør. Men søndag den 18. oktober bliver seks kokke fra hele landet stillet over for en stor udfordring, hvor de skal kreere en 3-retters menu med kartoflen som hovedbestanddel.

– Vi arbejder med kreativitet og innovation, og samtidig sætter vi fokus på ernærings- og klimamæssige værdier. Klimamæssigt er kartoflen 20 gange bedre end ris, og de sensoriske muligheder i kartoflen, som dækker over 5000 sorter, er helt unik, fortæller Per Mandrup, leder af Culinary Institute by VejleErhverv.

 

Per Mandrup ser frem til at åbne dørene igen til Kartoffelprisen 2020 i Food Innovation House i Vejle søndag den 18. oktober.

 

Følg kartoffel-kampen på Facebook

Grundet restriktioner og anbefalinger ift. Covid-19 bliver der desværre ikke åbnet op for offentligheden, men kun inviterede gæster. I stedet bliver der mulighed for at følge med og heppe på deltagerne via livestreaming, som er tilgængeligt på Facebook. Vinderen af Kartoffelprisen 2020 bliver kåret kl.16.00, og kan gå hjem med et rejselegat på 20.000 kroner.

Følg kampen om Kartoffelprisen 2020 her

De seks udvalgte deltagere er:

  • Christoffer Sørensen, Dragsholm Slot, Hørve
  • Mathias Vincent Christensen, Freelancekok, KBH
  • Peter Steen Secher-Hansen, Gastroteket, Odense
  • Cecilie Bunk Pedersen, Ruths Hotel, Skagen
  • Magnus Brandenburg Carlsen, Alchemist, KBH
  • Habbi Khaliqdad, Freelancekok, KBH

Til at bedømme den høje gastronomisk kvalitet kræver et yderst kompetent dommerpanel, bestående af internationalt anerkendte og innovative firstmovers:

  • Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Vismand
  • Anita Klemensen, Studenterkilden
  • Lasse Starup Petersen, Bror Ditlev Kolding
  • Jesper Koch, Syttende, Alsik
  • Rasmus Munk, Restaurant Alchemist
  • Per Mandrup, Culinary Institute by VejleErhverv