Karaktererne stiger i Vejles skoler

Karaktererne stiger i Vejles skoler

06. november 2018

Karaktererne i 9. klasse i Vejles folkeskoler er steget for fjerde år i træk.

Mens karaktererne i de sidste tre år på landsplan har været svagt faldende, er de steget i Vejle Kommune gennem hele perioden. Vejle Kommune ligger med et gennemsnit på 7,2 i de bundne prøvefag nu markant over landsgennemsnittet på 6,99.

– Det er rigtig glædeligt, at vores fælles indsats for et fagligt løft bærer frugt, siger formand for Børne- og Familieudvalget Torben Elsig. For fem år siden lå vores karakterer i den tunge halvdel, men nu kan vi konstatere, at vi for tredje år i streg ligger over landsgennemsnittet – og i år endda markant over. Det er et produkt af en politisk prioritering og ikke mindst en særdeles målrettet indsats af ledere og medarbejdere på skolerne, understreger Torben Elsig.

Karaktererne i Vejle Kommune er højere end landsgennemsnittet i både matematik (0,09 højere) og specielt i dansk, hvor Vejles karakterer er 0,29 højere.

Med sommerens resultat ligger Vejle Kommune nr. 27 af landets 98 kommuner, når det kommer til karakterer, men skolen handler også om mere og andet end karakterer.

– Det er vigtigt, at vores skoler leverer høj faglighed, men det er også vigtigt, at skolen er præget af dannelse i bred forstand og fokus på trivsel. Derfor er det meget positivt, at vi har denne fremgang fagligt samtidig med, at eleverne i Vejle Kommune fortsat er helt i top, når det gælder trivsel, slutter Torben Elsig.